Slovenija
28 ogledov

Delo dobilo le 19 brezposelnih

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Delodajalci. Za zaposlitev dolgotrajnih prejemnikov socialnih pomoči še 976 tisoč evrov.

Razpis. Le 19 brezposelnih je od junija dobilo delo na račun razpisa, s katerim zavod za zaposlovanje spodbuja zaposlitve prejemnikov denarnih socialnih pomoči. Od skupno 1,125 milijona evrov je tako za subvencije na voljo še 976.500 evrov.

Komu subvencija
Pomoč. Subvencijo je možno pridobiti za zaposlitev brezposelnega, ki je v evidenci zavoda za zaposlovanje prijavljen najmanj eno leto. Izjema je pri mlajših od 25 let, ki morajo biti med brezposelnimi vsaj pol leta.

Spomnimo, delodajalci lahko za zaposlitev dolgotrajno brezposelnega, ki ga zaposlijo za eno leto, prejmejo 4.500 evrov, če ga vzamejo v službo za najmanj dve leti, pa devet tisoč evrov.

Eden od rokov za prijavo na razpis se izteče v ponedeljek. Podjetja, ki imajo do pet zaposlenih, lahko dobijo subvencijo za največ dva delavca, z več kot petimi zaposlenimi pa za največ pet. Na razpis se lahko prijavijo tisti, ki v zadnjem letu niso odpuščali.Sa. K.

Zagotovo je subvencija en velik plus, ker je kriza vsepovsod, sicer pravi Monika Vozelj, podjetje Audax, kjer so subvencijo dobili za zaposlitev administratorke.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.