Slovenija
4 ogledov

Delo le za vzdrževalce

Ali bo Mipov obrat v Kromberku delno spet pognal nov najemnik, naj bi bilo znano Žurnal24 main
Mip. Kromberški obrat ostaja v stanju pripravljenosti zaradi nižjih stroškov.
To je eden od redkih stečajnih postopkov, v katerem se obrati niso zaprli, pač pa si prizadevam v njih zadržati dejavnost.
Miroslav Benedejčič

“Obrat se po odhodu Panvite ne bo ustavil. Ostajati mora v stanju minimalne pripravljenosti; tudi zato, ker so tako stroški nižji, kot če bi se ustavil. Zaposlil sem že tri vzdrževalce,” pojasnjuje Miroslav Benedejčič, stečajni upravitelj Mipa.

Spomnimo, da se je Panvita odločila, da najemne pogodbe zaradi nerentabilnosti ne bo več podaljšala, kar pomeni, da je bilo ob delo 41 ljudi, obrat pa je spet prazen.

Prodaja
Razpis. Stečajni upravitelj že ima sklep sodišča, tako da objavo razpisa za zbiranje nezavezujočih ponudb za nakup kromberškega obrata napoveduje med 15. in 20. aprilom. Pričakuje več ponudb, tudi iz tujine. Zaradi dolgotrajnih postopkov bi prodaja lahko bila jeseni.

Išče nove najemnike
Benedejčič pravi, da zdaj dela predvsem na zmanjšanju stroškov, hkrati pa se intenzivno pogovarja tudi z morebitnimi novimi najemniki, najresnejša naj bi bila dva domačina. “Ničesar pa še ne morem z gotovostjo potrditi,” pravi Benedejčič, ki si oddaje v najem sicer zelo želi, saj bo do prodaje preteklo še več mesecev. Novi najemnik bi hkrati dobil predkupno pravico, ki se ji je Panvita s prekinitvijo pogodbe odpovedala. “Če pa oddaja v najem ne bo uspela, bomo dali v najem vse tisto, za kar je zanimanje: hladilnice, zorilnice …” še pravi Benedejčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.