Slovenija
30 ogledov

Delo: neuradno odpuščanje, uradno še nič

Jurij Giacomelli (Foto: Saša Islamovič) Žurnal24 main
Uprava Dela in predstavniki sindikatov so se danes sestali glede predvidenega klestenja stroškov za leto 2012. Medtem ko se neuradno govori tudi o odpuščanju ter nižanju plač in honorarjev, predsednik uprave Dela Giacomelli pravi, da ni še nič odločeno.

Stroške bo treba zagotovo znižati v letu 2012 za 2,5 odstotka, potrjuje predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli. Med možnimi ukrepi so tudi zmanjševanje avtorskih honorarjev, plač in ostalih stroškov. Medtem ko naš vir pravi, da je že določeno, da se bodo plače znižale za okrog deset odstotkov in da naj bi tudi odpustili za zdaj neznano število ljudi, Giacomelli pravi, da do tako konkretnih načrtov še niso prišli.

Predsednik sindikata novinarjev Dela Zdenko Matoz pravi, da računajo, da ne bo nihče odpuščen. Upravi so tudi predstavili svoj načrt, kako bi lahko racionalizirali poslovanje Dela, a brez odpuščanja ter nižanja honorarjev in plač. Zdaj čakajo na odgovor uprave na njihov načrt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.