Slovenija
2 ogledov

Delo podaljšalo rok

Večer časopis Saša Despot
Družba Delo je na prošnjo kupca 79,24-odstotnega deleža družbe Večer podaljšala rok za izpolnitev prvega odložnega pogoja.

Za kakšen pogoj gre, do kdaj je podaljšan rok za njegovo izpolnitev in kateri so še drugi odložni pogoji, v Delu ne razkrivajo.

O spremembi roka za izpolnitev prvega odložnega pogoja je Delo obvestilo tudi Agencijo za varstvo konkurence, so zapisali v današnjem sporočilu.

Pogodbo o prodaji deleža v družbi Večer je Delo s kupcem sklenilo 26. februarja letos in s tem izvršilo odločbo Urada za varstvo konkurence s 23. septembra 2009, s katero je ta ugotovil presežno tržno koncentracijo in Delu naložil prodajo vsaj 75-odstotnega deleža Večera.

Delo je ob sklenitvi pogodbe o prodaji 202.788 delnic družbe Večer, kar predstavlja 79,24-odstotni delež, sporočilo, da je pogodba sklenjena pod odložnimi pogoji. Kateri so ti pogoji, niso razkrili, prav tako ne razkrivajo imena kupca.

Neuradno je kupec podjetje Medici iz Hamburga, za Večer pa naj bi plačal 5,1 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.