Slovenija
27 ogledov

Delo pred reorganizacijo

Delo Saša Despot
V časopisni hiši Delo načrtujejo rezanje plač. Ena od možnosti je tudi odpuščanje, pravi naš vir. Jutri bi se moral sindikat srečati s predsednikom uprave, ta pa naj bi se iz tujine vrnil v petek.

Z novim letom bodo v časopisni hiši Delo znižali plače, predvidoma za 10 odstotkov, so nam povedali naši viri z Dela. Dodajajo, da obstajajo tudi drugi scenariji, med njimi je ena od možnosti odpuščanje za zdaj neznanega števila zaposlenih. Sindikalni zaupnik Dela Zdenko Matoz s tem ni seznanjen. Povedal nam je, da o tem ni slišal še nič. "To so želje predsednika uprave. Delavski predstavniki se s tem ne strinjamo," pravi. Do zdaj glede ukrepov za reorganizacijo še niso imeli sestanka, je pa prvo srečanje predstavnikov sindikata in predsednika uprave Jurija Giacomellija po Matozovih besedah načrtovano za jutri.

Nasprotujoče si informacije glede sestanka

"Stvari so zelo resne," se zaveda Matoz in poudarja, da bodo na sestanku predsedniku uprave predlagali, kje bi se lahko poslovanje racionaliziralo, "ker je po naši oceni še vedno precej razsipno".

Predstavnica za odnose z javnostmi Estera Lah Poljak pravi, da je Giacomelli v tujini ter da nam bodo odgovorili v petek, ko bo že zanesljivo nazaj - jutri se bo sicer po njenih besedah dopoldne udeležil sestanka. Sama, kot pravi, z zgoraj navedenimi informacijami ni seznanjena.

Na letni ravni milijon evrov nižji stroški

Za Finance je Giacomelli pred dnevi potrdil, da poslovni načrt za prihodnje leto predvideva precejšnje kleščenje vseh stroškov, na letni ravni naj bi stroške znižali za okoli milijon evrov, najnižjih plač (manj kot tisoč evrov bruto) pa da ne bodo spremenili. Načrt mora potrditi še sindikat.

Komentarjev 1