Slovenija
20 ogledov

Delo se prodaja

časopis delo bobo Žurnal24 main
Prihodnji teden bo objavljen mednarodni razpis za nakup stoodstotnega deleža medijske hiše Delo. Predsednik uprave Giacomelli pričakuje tudi interesente iz tujine.

"Razpis je usmerjen v mednarodni prostor. Pričakujemo, da se bodo prijavili tako domači kot tuji interesenti, in se nadejamo, da jih bo čim več," je dejal predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli. Pogoji razpisa, katerega priprava je v sklepni fazi, bodo po njegovih besedah nakazovali, da je vsakdo dobrodošel.

 

Delo je družba, ki ima vodilni tržni položaj, saj izdaja dva vodilna dnevna časopisa (Delo, Slovenske novice) in ima še pet drugih blagovnih znamk, ki so dominantne na tematskem področju.
predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli

Rok za oddajo nezavezujočih ponudb se bo predvidoma iztekel konec januarja 2011, prodaja pa naj bi bila končana aprila oziroma pred poletjem prihodnje leto.

Družba Delo se bo po njegovih besedah prodajala v celoti, tudi njegova hčerinska družba Izberi. "Ne prodaja pa se časnik Večer in izvzeti slabi dolgovi, ki so del stečajne mase Infonda Holding in Centra Naložbe," je še dodal Giacomelli.

Kot je sredi oktobra že povedal Giacomelli, sama prodaja na poslovanje ne bo v ničemer vplivala. "Družba posluje v skladu s sprejetim letnim načrtom poslovanja in strateškim načrtom, ki so ga nadzorniki potrdili konec avgusta. Gre za dolgoročni načrt poslovanja, s katerim izražamo ambicije za organsko rast družbe in krepitev vseh njenih blagovnih znamk," je takrat dejal Giacomelli.

Po besedah direktorja Pivovarne Laško Dušana Zorka bodo kupnino od prodaje Dela namenili razdolževanju skupine Pivovarna Laško. Pivovarna se bo tako umaknila iz medijske dejavnosti in se osredotočila na svojo osnovno dejavnost, prodajo in proizvodnjo pijač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.