Slovenija
41 ogledov

Delo začasno prevzema Zevnikova

Jurij Giacomelli (Foto: Saša Islamovič) Žurnal24 main
Vodenje časopisne hiše Delo danes začasno prevzema predsednica nadzornega sveta družbe Marjeta Zevnik. Na položaju bo nasledila dosedanjega predsednika uprave Jurija Giacomellija. Zevnikova bo Delo vodila do imenovanja novega predsednika uprave.

Jurij Giacomelli, ki je bil presenečen nad odločitvijo nadzornikov o prekinitvi sodelovanja, je Delo vodil od 1. decembra 2009. Kot je pojasnil, so v skoraj treh letih njegovega delovanja na Delu spremenili zelo veliko stvari. "Definitivno je družba danes sposobna preživetja in nadaljnjega razvoja," je dejal. V družbi bo kot svetovalec uprave ostal do konca oktobra.

Razpis za novega predsednika uprave

Nadzorniki Dela bodo v kratkem objavili razpis za novega predsednika uprave, poleg tega pa bodo tudi sami povabili kandidate, da se prijavijo na razpis. Kriteriji in pogoji za oddajo kandidature za novega predsednika uprave bodo znani po naslednji seji nadzornega sveta.

Upajo, da bo nova uprava enako naklonjena spremembam

Odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga je ob novici o prekinitvi sodelovanja z Giacomellijem izrazila pričakovanje, da bo nova uprava enako naklonjena spremembam, ki so neizogibne za prilagajanje novim bralnim navadam in razmeram na medijskem trgu. Pričakuje tudi neomajno podporo neodvisnemu, kakovostnemu in verodostojnemu novinarstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.