Slovenija
38 ogledov

Delovnih mest ne bo za vse

Ivan Molan, Jerca Božič Kranjec
Delavci. V Kop-u jih dela več, kot jih bodo potrebovali v novi komunali.

Brežice. V novem javnem podjetju Komunala Brežice, za katerega je občinski svet sinoči sprejel ustanovitveni odlok, bo po poslovnem načrtu zaposlenih 58 delavcev. V podjetju Kop Brežice, ki sedaj opravlja posle javne komunale v občini, pa javna komunala zaposluje okoli 70 delavcev, s tem da so nekateri na tem segmentu zaposleni le delno, preostalo pa na tržnih dejavnostih tega podjetja.

Negotova usoda

"Občinskemu svetu sem ob ustanavljanju novega podjetja predlagal še dodatni sklep, da tiste delavce iz Kopa, ki stoodstotno delajo na službah javne komunale neposredno prerazporedijo v novo podjetje, za ostale, katerih delo je razdeljeno na javni in tržni del, pa se morajo dogovoriti uprave obeh podjetij," je povedal Ivan Molan, župan občine Brežice.

"Kar nekaj je ljudi, ki na tržni dejavnosti delajo le v nekaj procentih, večino del pa na javni dejavnosti. Njihova usoda v Kopu je negotova," nam je povedal Stane Tomše, direktor Kopa. Poslovni načrt Komunale Brežice predvideva 58 zaposlenih, od tega 42 pri ravnanju z odpadki, oskrbi s pitno vodo in kanalizaciji, 11 v skupnih službah in pet v vodstvu podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.