Slovenija
24 ogledov

"Deložaciji se bomo uprli s svojimi telesi"

Zoran Vaskrsić Boštjan Tacol
Izselitev. Družina, ki bo izgubila hišo zaradi 124 evrov dolga, vse upe polaga na jutrišnji protest.

"Pravne možnosti so izčrpane, zdaj lahko družina računa le še na to, da bo pritisk deloval na kupca in se bo ta spustil na človeško raven," deložacijo družine Vaskrsić iz hiše zaradi 124 evrov dolga komentira nepremičninski poznavalec Bernard Ravnak. Zoran Vaskrsić pa pravi, da bo hišo skupaj s podporniki ščitil tudi s svojim telesom.

"Z deložacijo le grozijo"

"Vsi vpleteni v tej razlaščevalski verigi na zgražanje javnosti odgovarjajo, da je bilo vse v skladu z zakonom in da si je žrtev kriva sama," opozarjajo v protikapitalističnem gibanju 15o, ki je nedavno že poskušalo preprečiti deložacijo družine iz Prekmurja in bo v petek solidarnostno prišlo tudi v Litijo. Ravnak dodaja, da "dokler je zakon slab, se bodo sodišča skrivala za njim". Pravi, da tovrstne izvršbe zaradi majhnih dolgov niso redke. "Upnik izvršbo na nepremičnino večinoma uporablja kot grožnjo, pritisk in ne misli resno. Pomembno je, da se dolžniki sproti borijo s pravnimi sredstvi, preden je prepozno," poudarja. Zdi se mu, da je sodišče naredilo napako, ker v postopku ni ugodilo predlogu, naj namesto nepremičnine družini odvzamejo osebne predmete. Meni, da bodo Vaskrsićevi, če bo postopek pravilen, sicer dobili okoli 60 tisočakov, a bodo na izgubi, saj je hiša vredna enkrat več.

Iz hiše morajo v petek

"Do zdaj sem plačeval vse davke, zdaj pa je država iz mene naredila socialni problem," pravi Vaskrsić. Na litijsko občino so včeraj vložili prošnjo za neprofitno stanovanje. "Župan je obljubil, da ne bomo ostali na cesti," pravi. Deložacija je napovedana za petek zjutraj. Vlada bo predvidoma v četrtek pregledala poročilo o zadevi Vaskrsić in bodisi spremenila zakon bodisi zahtevala revizijo določenih spornih primerov zaplemb hiš za majhne zneske.

Komentarjev 7
  • francek 10:49 13.marec 2012.

    ZANIMIVO BO, KO SE BO IZVEDELO KDO JE KUPIL NA POL ZASTONJ HIŠO IN ALI SE SLUČAJNO POZNA Z SODNICO.

  • francek 10:46 13.marec 2012.

    KAJ BLUZIŠ, PA NE MOREŠ ČLOVEKU, KI JE DOLŽAN 124 EUR, VZETI HIŠO VREDNO 120000 EUR.

  • tralala 10:45 13.marec 2012.

    ...in ostali komunajzerji so vsega krivi!! ahahaha