Slovenija
86 ogledov

Deložirali bi jih zaradi hrupa

Romi v Mariboru Žurnal24 main
Romska družina. Izvršitelj je včeraj deložacijo družine prestavil za en mesec.

"Očitno tu nisem zaželen že od prvega dne. Poravnane pa imam vse obveznosti," je pred deložacijo, ki je bila sicer preložena za en mesec, pojasnil Erđan Mehmeti. Družino s petimi otroki je včeraj hotel deložirati Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor (JMSS). Sodni izvršitelj pa deložacije ni želel opraviti v prisotnosti medijev in brez navzočnosti policije.

"Do nas so strpni"

Na JMSS pojasnjujejo, da so se za deložacijo odločili, ker naj bi omenjena družina večkrat grobo kršila hišni red in pravila soseske. Večina sosedov v večstanovanjski hiši na Zdravkovi ulici 12 naj bi celo podpisala zahtevo, da se 
družino izseli.

"Mi ne povzročamo hrupa. Smo tarča nestrpnosti sosedov. Tudi zaradi otrok so že klicali policijo in dobili smo kazen," je dodal Mehmeti. Ob strani mu stoji romska skupnost in predsednica Helsinškega monitorja Slovenije za človekove pravice Neva Miklavčič Predan, ki tudi poziva, naj zaradi rasne diskriminacije odstopi direktorica JMSS Tanja Vindiš Furman.

Pritožbe se vrstijo

Na Centru za socialno delo Maribor so nas že pred časom opozorili, da k njim prihaja vedno več pritožb o sobivanju v socialnih stanovanjih z Romi.

Komentarjev 11
  • Andrej Kovačič 13:42 08.november 2013.

    in kaj je narobe s to sežigalnico odpadkov u fužinama? materiala za kurit kolko češ

  • Andrej Kovačič 13:38 08.november 2013.

    si že kdaj živel v istem bloko kot cigani? očitno ne

  • Andrej Kovačič 13:37 08.november 2013.

    ja pa ta blok naj bo 1000km vstran, se strinjam, pa magari ga proračun slovenije sofinancira