Slovenija
23 ogledov

Delta Holding vztraja pri stadionu

Žurnal24 main
Srbska Delta Holding ne odstopa od izgradnje trgovskega centra v nastajajočem Športnem parku Stožice. Delta predlaga, da se investicija zaradi nastale svetovne gospodarske krize preloži ali pa da se pogoji prilagodijo novonastalim okoliščinam.

Ljubljanski župan Zoran Janković je v torek napovedal, da bo prihodnji teden predstavil novega partnerja za gradnjo Športnega parka Stožice, a pri Delti tega niso želeli komentirati. Pri podjetju poudarjajo le, da so tudi partnerskemu podjetju Grep predlagali, naj se uresničitev projekta prestavi do stabilizacije trgov, ko bodo omogočeni pogoji za izvedbo tega projekta. Druga možnost je le prilagoditev pogodbe novim pogojem, kar bi po mnenju odgovornih v Delti pomenilo drugačne plačilne roke in manjši vložek. Iz Delte so sporočili, da se je v torek res iztekel rok za plačilo 19 milijonov evrov za gradnjo centra Stožice, a da do tega ni prišlo, ker se je položaj na svetovnih trgih od tedaj, ko je bila pogodba o investiciji sklenjena, dramatično spremenil.

Gradnja športnega centra ni v pogodbi
Pri Delti Holdingu prav tako poudarjajo, da so s podjetjem Grep podpisali pogodbo o gradnji trgovskega centra v Ljubljani, izgradnja športnega dela centra v Stožicah pa ni del te pogodbe. Srbsko podjetje je sicer vplačalo prvi obrok, pet milijonov evrov, drugega obroka za nadaljevanje projekta v višini 19 milijonov evrov, ki bi ga morala Delta poravnati do konca marca, pa ni nakazalo.

Delta Holding naj bi izgubila tudi trgovski del
Janković je v torek najavil, da bo prihodnji torek predstavil novega partnerja za trgovski del, s katerim se je sestal, o podrobnostih pa župan ni želel govoriti. Z novim trgovcem oziroma investitorjem trgovskega dela parka, ki bo nadomestil Delto Holding, se namreč pogaja Grep. Po županovih besedah Mestna občina Ljubljana daje svoje mnenje pri izboru partnerja, vendar pogodbo podpisuje Grep. Tako je bilo tudi pri Delti Holdingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.