Slovenija
25 ogledov

Delu bo urednikovala ženska

Žurnal24 main
Nadzorniki Dela so za novo urednico časnika izbrali Romano Dobnikar Šeruga. Dosedanjega Darijana Koširja so razrešili kljub nasprotovanju zaposlenih.

Iz uprave Dela so sporočili, da so nadzorniki družbe izmed treh prijavljenih kandidatov za novo urednico Dela izbrali Romano Dobnikar Šerugo. Poleg nje sta se za položaj urednika po naših informacijah potegovala še Jani Virk z RTV in Ali Žerdin.

Nadzorniki bodo za sicer neobvezujoče mnenje zdaj zaprosili uredništvo, nato pa bodo dokončno izbrali novega odgovornega urednika.

Nadzorni svet je Romano Dobnikar Šeruga izbral kot kandidatko, ki najbolj ustreza kriterijem, saj ima poleg ustrezne izobrazbe tudi obsežne novinarske in uredniške izkušnje ter dobro pozna procese v uredništvu Dela ter delovanje družbe nasploh.

Poleg tega jo odlikujejo komunikacijske in organizacijske sposobnosti, potrebne za oblikovanje kompetentne in motivirane vodilne ekipe, ki bo nosila odgovornost dolgoročnega procesa preobrazbe Dela, so še zapisali v sporočilu za javnost v Delu.

Nasledila bo Koširja
Delo bo tako dobilo naslednika dosedanjega odgovornega urednika Darijana Koširja, ki so ga 5. marca nadzorniki razrešili kljub 65-odstotni podpori zaposlenih.

V Delu so razrešitev obrazložili kot "skladno s procesom kadrovske prenove v vodstvu družbe, ki želi vzpostaviti učinkovito timsko delo pri vodenju družbe in osrednjega neodvisnega slovenskega časnika".

Košir pa je izjavil, da je razočaran, ker nadzorniki niso upoštevali mnenja zaposlenih in da so se "lastniki odločali v skladu z nekimi drugimi interesi".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.