Slovenija
12 ogledov

Demokracija po Jankovićevo

MOL IFP
Seja. Jankovićevi svetniki niso želeli razpravljati o Jakliču in Stožicah.

"Ponosen sem, da so se odločili, da nočejo cirkusa." Tako je ljubljanski župan Zoran Janković komentiral glasovanje svojih svetnikov, ki so preprečili razpravo o predlogih opozicije glede razrešitve direktorja Lekarne Ljubljana (LL) Marka Jakliča, ukinitve LL Grosista ter problema spreminjanja namembnosti zemljišč in Stožic. Za Jankovića je tako glasovanje demokracija, za tako potezo pa so se odločili že pred začetkom seje, da bi preprečili cirkus: "Prevladalo je mnenje, da jim te možnosti ne damo."

"Očitno smo postavili prava vprašanja in odprli prave dileme," se je odzval Anže Logar iz SDS, Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije) pa dodal: "Vsakemu je jasno, da Janković noče razprav o eksaktnih podatkih."


Jaklič: Pozivi nerazumni

Opozicija je razrešitev Jakliča zahtevala zaradi ugotovitev upravnega nadzora ministrstva za zdravje; med drugim so ugotovili, da je ustanovitev LL Grosista nezakonita. "Zaskrbljen sem nad tem, kako nekateri mestni svetniki, kot sta Mojca Kucler Dolinar in Jazbinšek, delujejo v nasprotju z interesi Mestne občine Ljubljana (MOL)," je povedal Jaklič in dodal, da lahko zdaj LL prek Grosista kupuje zdravila mimo posrednikov, kot je Salus. "Zato so pozivi po ukinitvi Grosista nerazumni. Upam lahko le, da napadi teh svetnikov niso posledica vplivanja veledrogerijskega lobija." Ob tem je Janković napovedal, da bodo zaradi tega upravnega nadzora vložili tožbo na upravnem sodišču.

Na ministrstvu za infrastrukturo pa so napovedali, da bodo začeli postopek pred ustavnim sodiščem, če MOL ne bo pojasnila neskladnosti v občinskem prostorskem načrtu. Ta v strateškem delu določa, da so zemljišča na Barju (ki so tudi v lasti Jankovićevega sina) namenjena storitvenim dejavnostim, v izvedbenem delu pa, da so namenjena gradnji stanovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.