Slovenija
39 ogledov

Demontaža v enem tednu

LPP, upravljalec postajališč Europlakat in MOL so rešitev za povsem neustrezno n Žurnal24 main
LPP. Končno bodo uredili komaj vidne prikazovalnike prihodov avtobusov.

Ljubljana. Na postajališčih Bavarski dvor in Konzorcij bodo dodali po en elektronski prikazovalnik prihodov mestnih avtobusov, pri Pošti, kjer prikazovalnika zdaj ni, pa ga bodo namestili na posebej za to skonstruiran steber, so povedali v Ljubljanskem potniškem prometu (LPP).

37 prikazovalnikov
Letos. Po načrtu LPP bo letos vsega skupaj postavljenih 37 prikazovalnikov.
Cena. “Za vse prikazovalnike, ki bodo nameščeni v prvi fazi letos, je vrednost (skupaj z montažo, elektriko in optiko) 200 tisoč evrov,” pravijo na LPP.

Mnogi potniki se pritožujejo, da se na nekatere prikazovalnike vidi le s strani, pa še to slabo.

“Prikazovalniki bodo nameščeni v razprti, trikotni obliki, obenem pa bodo postavljeni na vidnejših mestih,” so na LPP opisali rešitev, ki so jo skupaj z Europlakatom in Mestno občino Ljubljana (MOL) iskali od avgusta. “Mikrolokacije, za katere smo se dogovorili v torek, bodo potrjene še s strani arhitekturnega biroja nadstrešnic,” so povedali in dodali, da naj bi prikazovalnike predvidoma postavili v enem tednu.

Dodaten nakup
Za rešitev problema je bilo treba kupiti štiri šestvrstične prikazovalnike. Koliko stanejo, nismo izvedeli, na LPP pravijo le, da bodo vsi letos nameščeni stali 200 tisoč evrov. Prihodnji teden, če bo vreme dopuščalo, načrtujejo tudi postavitev še osmih dvovrstičnih prikazovalnikov.

Zemljevidi, urbanomati ...
V prihodnje naj bi se tudi izboljšalo ažuriranje voznih redov in shem prog na postajališčih. “Ko bo z Europlakatom urejen dodatek k pogodbi o vzdrževanju nadstrešnic, bo namestil vitrine, kjer bomo pridobili dodaten prostor za obveščanje,” pravijo na LPP.

Do takrat, kot kaže, na postajališčih ne moremo pričakovati vsaj seznama lokacij urbanomatov – LPP uporabnike za zdaj usmerja na svojo spletno stran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.