Slovenija
147 ogledov

Demšar je odstopil

(Foto: Renata Reneja Škrjanc) Žurnal24 main
Iz današnje gorenjske izdaje Žurnala 24: Leško letališče. Zaradi neuspešne mediacije odstopil predsednik upravnega odbora javnega zavoda ALC Lesce.

Seja. "Potrdim lahko samo svoj odstop, za preostale člane pa še ne morem reči. Razlog je neuspešna mediacija, kajti z Aeroklubom se ni dalo pogovarjati, tako pa se ne da več delati," je pojasnil Jakob Demšar, predsednik upravnega odbora (OU) javnega zavoda (JZ) ALC Lesce.

Aeroklub ni sprejel nobenega našega predloga, mediacija je bila neuspešna in tako ni mogoče več delati, zato odstopam.
Jakob Demšar, predsednik UO JZ ALC Lesce

Na sinočnji seji naj bi namreč odstopil sedemčlanski upravni odbor zavoda (Jakob Demšar, Bojan Vidic, Sandi Marolt, Franjo Pogačnik, Saša Kokalj, Boštjan Pristavec in Marko Dežman, op. p.). "O tem nimam nobenega uradnega podatka, zato tudi ne želim dajati kakršnihkoli izjav," je včeraj za Žurnal24 dejal Pavel Škofic, direktor leškega letališča.

Mediacija brez rešitve
Demšar je na sinočnji seji predlagal, da OU odstopi od vseh pogodbenih odnosov z Aeroklubom. Štiričlanska mediacijska skupina, v kateri so bili Peter Marn, zastopnik Občine Radovljica, pravnica Erika Šlibar, zastopnica JZ ALC Lesce, ter Štefan Žargi in odvetnik Andrej Toš, zastopnika Aerokluba, do konca preteklega leta ni našla rešitve, ki jo je do konca decembra pričakoval tudi radovljiški župan Ciril Globočnik in v nasprotnem primeru napovedal radikalen ukrep.

Letališke finance
Dolgovi
. Javni zavod ALC Lesce je lani ustvaril za 150 tisoč evrov prihodkov, leto pa zaključil s 25 tisoč evri izgube. Vendar jim je uspelo plačati precej dolgov: lani aprila jih je bilo še za 90 tisoč evrov, ta čas pa jih je za okoli 30 tisoč evrov.

Ukrepi znani januarja
Župan je včeraj pojasnil, da z odstopom članov UO in z dnevnim redom seje ni seznanjen. "Kot sem napovedal decembra, so ob nerešenih problemih leškega letališča mogoče tudi kadrovske zamenjave. Občina bo predloge ukrepov, ki bodo omogočili normalno poslovanje letališča, oblikovala januarja," je poudaril Globočnik.

Razen o namigih Škofic uradno o zamenjavi, kot je dejal včeraj, z županom še ni govoril. "Pogovor z njim še ni stekel, če bom pozvan k odstopu, pa bom želel nekatere zadeve pojasniti občinskim svetnikom," je dejal prvi mož letališča.

"Le zapravljanje časa"
Odobravanja njegove zamenjave pa ne skrivajo v Aeroklubu ALC Lesce, saj menijo, da je nujno za normalno delovanje letališča, o mediaciji pa, da je šlo le za zavlačevanje. "Zapravljal se je čas, zgodilo pa se ni nič. Upamo, da se bodo spremembe zgodile čim prej, da ne bo izgubljena tudi letošnja sezona. Pozdravljamo županovo namero o kadrovskih zamenjavah, kajti le tako obstaja možnost za ureditev razmer na letališču in premik z mrtve točke," je povedal Andrej Kolar iz Aerokluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.