Slovenija
17 ogledov

Denar bo tudi za alternativo

Prihodnje leto bo za obnovo stavb na voljo 40 milijonov evrov državnega denarja. Žurnal24 main
Eko sklad. Prihodnje leto deset milijonov evrov manj denarja kot letos.

Vlada je sprejela poslovni in finančni načrt Eko sklada, po katerem bo prihodnje leto za kreditiranje okoljskih naložb občanov na voljo 28 milijonov evrov, razdelili pa bodo lahko tudi za 12 milijonov nepovratnih sredstev.

Država bo torej tako za kredite kot za subvencije prihodnje leto skupno namenila 40 milijonov evrov, kar je deset milijonov manj kot letos.

Za subvencije bodo novi razpisi objavljeni januarja, saj je bilo vseh letošnjih 18 milijonov nepovratnih sredstev že porabljenih. Za kredite občanom je ostalo še sedem milijonov evrov, podjetjem pa še 11 milijonov.

Razpise s področja kreditiranja bodo zato predvidoma podaljšali do konca marca, je za Žurnal24 povedala sekretarka Eko sklada Nataša Černila Zajc. Kot je pojasnila, naj bi prihodnje leto poskušali razširiti nabor možnih naložb na alternativne vire proizvodnje energije; to so recimo gorivne celice in proizvodnja bioetanola.

Kakšne natančno bodo novosti, bo sicer predvidoma prihodnji teden odločil nadzorni svet Eko sklada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.