Slovenija
21 ogledov

Denar bo vračala tudi NKBM

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Nova Kreditna banka Maribor je danes svojim komitentom vrnila nadomestila za dvige na bančnih avtomatih drugih bank, opravljene med 20. 2. 2006 in 30. 11. 2006, skupaj z zamudnimi obrestmi.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v NKBM, so se za izplačilo odločili zaradi pričakovane dolgotrajnosti postopka, čeprav še niso prejeli odločitve vrhovnega sodišča glede vložene revizije.

Banka je tako strankam, ki imajo odprt osebni račun v Novi KBM, sredstva nakazala na njihov osebni račun. "Stranke, ki nimajo več odprtega osebnega računa pri Novi KBM, na katerem so bili evidentirani dvigi na bankomatih in plačilo nadomestil, pa lahko denar dvignejo z osebnim dokumentom in davčno številko v katerikoli poslovalnici Nove KBM," so sporočili iz NKBM.

Spomnimo, da so v preteklih dneh vrnitev provizije že napovedale Abanka Vipa, Banka Celje in NLB.

20. februarja 2006 so NLB, NKBM, Abanka in Banka Celje na isti dan uvedle plačilo nadomestila za dvig na bankomatih druge banke, ki pri vseh bankah znaša 33 centov. Urad za varstvo konkurence je presodil, da je takšno usklajeno delovanje bank prepovedano in nično. Odločba je po odločitvi vrhovnega sodišča postala pravnomočna šele letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.