Slovenija
36 ogledov

Denar, knjižnice vladar

Kranjskega župana Damijana Perneta in direktorja podjetja IC Dom Ivana Marjeka d Žurnal24 main
Kranj. Gradnja knjižnice lepo napreduje, vprašanje doplačila pa še vedno najeda.
2 milijona evrov mora MOK po pogodbi še plačati za knjižnico, nekaj več kot štiri milijone pa je že. Sklep o nakupu je bil sprejet pred štirimi leti.

Gradbena dela v nekdanjem kranjskem Globusu bodo končana avgusta. To sta na včerajšnji predstavitvi dozdajšnjega poteka del napovedala tako kranjski župan Damijan Perne kot Ivan Marjek iz podjetja IC Dom. Bolj vprašljivo se zdi decembrsko odprtje, saj projekt še vedno bremenijo razhajanja v ceni, zaradi česar ni izključen niti sodni spor.

Perne pričakuje decembra
Za zdaj so stvari dogovorjene,” v imenu kupca, Mestne občine Kranj (MOK), meni Perne. V isti sapi se strinja, da je treba določena nesoglasja še urediti, “ampak to na predajo objekta ne bi smelo vplivati”, je dejal včeraj. Pričakuje, da bo nova knjižnica opremljena in odprta do začetka decembra.

O denarju pred odprtjem
Marjek se v imenu prodajalcev strinja, da zamude pri izvedbi ne bi smelo biti, je pa dejal, da bodo poskušali finančna razhajanja zgladiti do konca gradbenih del. Še vedno vztraja, da je projekt na željo naročnika doživel določene spremembe, ki bi jih morala MOK doplačati. Koliko pravzaprav od nje še pričakuje, pa včeraj še ni vedel povedati, ker izvedba še ni končana.

Za zdaj še miri
Kaj bo v nasprotnem primeru sledilo, Marjek včeraj ni želel napovedovati. Zanaša se na dobro sodelovanje z MOK, je pa omenjal tako možnost mediacije kot sodnega spora na sodišču. “Tožba je skrajno sredstvo, prepričan sem, da do nje ne bo prišlo,” je miril ozračje. Mnenja nekaterih, da bi morali z doplačilom pogojevati predajo objekta, ni želel komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.