Slovenija
242 ogledov

Denar mu prinašajo Rusi

Direktor izolske nepremičninske agencije Investmond Edmond Petrovič Suzana Kos
Nepremičnine. “Pri nas jih itak nikomur ne morem prodati,” pravi Petrovič.

Prvi mož izolske družbe Investmond Edmond Petrovič se z nepremičninskim poslom ukvarja 12 let, zadnja štiri leta pa se je specializiral za ruske kupce. “Hodim v Moskvo na nepremičninski sejem, sem edini Slovenec tam, povezal sem se z lokalnimi partnerji, tamkajšnjimi nepremičninskimi agencijami, v Rusiji imamo tudi svoje podjetje,” razlaga.

Rusov kar 80 odstotkov

Na mesec ima po sto strank, od tega okoli 80 odstotkov ruskih. “Pomagamo jim ustanoviti podjetje pri nas, saj kot fizične osebe ne smejo kupiti nepremičnin, posredujemo jim informacije glede stroškov in časa ter vsega drugega, povezanega z ustanovitvijo podjetja,” dodaja. Precej strank mu prinese tudi brošura, ki jo je mogoče dobiti na Adriinih letalih, minuli teden pa je bila na voljo tudi v portoroških hotelih, ki so gostili udeležence rusko-slovenske poslovne in nato energetske konference.

V Petrovičevem katalogu vil, ki jih ponuja ruskim kupcem, slovenskim pa ne, smo poleg drugih zasledili vilo razvpitega obalnega podjetnika, ki je prvo ceno nastavil na kar 15 milijonov evrov. “Te nepremičnine ponujam samo Rusom, ker jih pri nas itak ne morem nikomur prodati. Poleg tega gre pogosto za znane ljudi, ki se ne želijo izpostavljati in razlagati, zakaj so se odločili za prodajo,” pravi.

23 tisoč evrov na mesec

Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da so njegovi prihodki (s. p. in d. o. o.) lani skupaj dosegli 283 tisoč evrov, torej dobrih 23 tisočakov na mesec. “Služim od provizij, stanujem v stanovanju, ne vili. Največ pa mi pomeni, da so moje stranke zadovoljne,” sklene.

Komentarjev 4
  • ghz891 19:38 09.junij 2012.

    Naj kar pride tuji kapital k nam samo da bomo imeli tudi mi kaj od tega, četudi le drobtinico.

  • oberman 18:44 09.junij 2012.

    Slovenske vile kot pralni stroji, ..za denar

  • Luka Lovše 17:02 09.junij 2012.

    O.k., nič nimam proti Rusom, celo nasprotno, sam da jim nekdo našo zemljo prodaja:(!