Slovenija
13471 ogledov

Zbirala je denar za Gala, nato pa zase s tega računa dvignila 30 tisočakov

Gal
Predsednica društva, ki je zbiralo denar, je priznala, da si je izposodila denar, ki so ga zbirali za Gala.

Izkazalo se je, da so bili očitki o netransparentnosti zbiranja denarja za dečka Gala, ki ga je vodilo društvo Maus, resnični. Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič je ovadila predsednico društva Maus Natašo Švikart, potem ko ji je slednja ob vpogledu v bančne izpiske priznala, da je z bančnega računa vzela 30.000 evrov. Razlog za dvig naj bi bilo reševanje stanovanjskega problema Švikartove ob razhodu s partnerjem, poroča 24ur.com.

Švikartova je priznala, da je denar vzela za reševanje svojega stanovanjskega problema in tiskanje knjig. Ob tem je dejala, da si je denar izposodila in ne ukradla. Švikartova je Galovi mami dala podpisano izjavo, da bo denar v najkrajšem možnem času vrnila. 

Gal Donacije Slovenija Za nujno operacijo malega Gala denarja nikakor ne morejo zbrati

Galovi starši so sodelovanje z društvom prekinili. Denar, ki je na računu, bo Švikartova nakazala Galovi mami. Ustavili bodo tudi vse telefonske linije, preko katerih se je zbiral denar za Gala. Obljublja tudi, da bo prenakazale denar, ki bi se še stekel na račun evra. 

Na računu je po besedah Švikartove 62.250 evrov, v kar je vštet znesek, ki si ga je izposodila. Od tega je treba odšteti še vsoto, ki so jo že plačali v ZDA (slabih 9 tisoč evrov), kar pomeni, da je na računu še dobrih 22 tisočakov. Vsota denarja, ki sta jo starša zbrala na svoj račun, ni znana. Švikartova Galovo mamo poziva, naj razkrije, za kakšen znesek gre, navaja omenjeni portal. 

Ne more normalno premikati in obračati rok

Šestletni Gal ima redko prirojeno deformacijo obeh rokic (sindrom sinostosi radioulnaris bill), zaradi česar ne more normalno premikati in obračati rok. Mnoga vsakdanja opravila so tako zanj velik ali celo nemogoč izziv. 

Stroški za operacijo bodo znašali 120 tisoč evrov, do sedaj so zbrali približno 40 tisoč. Zdravniki v Sloveniji so družini svetovali, naj si poiščejo pomoč v tujini, a se je zapletlo pri plačilu s strani ZZZS. ZZZS jim je namreč odobril operacijo na Dunaju, a tam so po besedah Galove mame Nataše Vrbnjak Šteflič že bili.

"Tam smo bili leta 2015, imamo mnenje, da stanja rok pri njih ne moremo izboljšati," pojasnjuje Galova mama. "Po tem smo stopili v stik s starši, ki so se zdravili v ZDA in dr. Dorrom Paleyem, s katerim smo se srečali v Avstriji in je takoj povedal, kako bi sina operiral. Dogovorjen imamo že datum, in sicer 16. junija 2020, ko se konča šola."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 30
  • max 19:57 04.oktober 2019.

    Niti ni pomembno, kdo je vzel, ali kdo je dal, pomembno dejstvo ste vsi pozabili. OTROK BO POTEGNIL KRATKO. Naj se z lopovščinami ukvarjajo žandarji. Zdravljenje za Gala, ki ni kriv, da so ljudje okrog njega pokvarjeni, pa se mora ...prikaži več nadaljevati, pod nadzorom ali policije ali socialne službe, pika!! Ne smemo dovoliti, da barabije odraslih uničijo življenje otroka.

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 16:21 04.oktober 2019.

    tale mama od Gala tudi laže........ne morem verjeti, da so se obe okoristile na otrokov račun......naj policija obe preišče in strpa v zapor.........

  • mizimazi 15:25 04.oktober 2019.

    Prasica stara ovenela nedofukana....