Slovenija
141 ogledov

"Denar sem vrnil"

"Dogovorili smo se, da se po tej zadevi ne bo več brskalo," je povedal Zvonko Je Žurnal24 main
Sporno. Odstopil Zvonko Jenko, dolgoletni predsednik društva koprskih 
upokojencev.

"Denar v Društvu upokojencev Koper Center se je trošil precej po domače, tudi nenamensko. Med drugim sem odkril, da manjka 900 evrov, zato sem Zvonka A. Jenka pozval, poslal sem mu tudi pisni opomin, naj denar do 31. decembra vrne. Šel sem tudi na policijo," je povedal podpredsednik društva Marjan Strmšek.

Jenko je dolga leta organiziral izlete upokojencev. Zgodilo se je, da je od njih pobral denar za vstopnino v muzej, to pa je plačal kar iz društvene blagajne.
Marjan Strmšek

O nepravilnostih pri ravnanju z denarjem so obvestili tudi Zvezo društev upokojencev Slovenije in vodstvo pokrajinske zveze za južno Primorsko; njen predsednik Marjan Pavlič sicer ocenjuje, da gre v Kopru najverjetneje predvsem za malomarnost in nepoznavanje področja ravnanja z gotovino, strinja pa se, da za tudi precej domačno ravnanje z gotovino.

 

Odstopil in pričakoval mir
Na seji upravnega odbora društva koprskih upokojencev, to šteje sicer okoli 300 članov, je dolgoletni predsednik Jenko po odkritju, da manjka nekaj denarja, ki naj bi ga vtaknil kar v svoj žep, podal odstopno izjavo. "Dogovorili smo se, da se po tej zadevi ne bo več brskalo, denar sem namreč vrnil, ne vem, kaj imajo zdaj proti meni," je ob tem razložil Jenko.

Zakaj vzel, ni povedal
Na naše vprašanje, zakaj je denar društva sploh vzel, Jenko ni jasno odgovoril. "Ni ga bilo v blagajni, dal sem ga v drugo zaklenjeno omaro, ki je v prostorih društva," je najprej razložil. Ko smo vztrajali in želeli, naj razloži, zakaj so ga potem kolegi sploh pozivali, naj denar vrne, če pa ta po njegovih besedah iz prostorov društva sploh ni bil odtujen, je zgodbo spremenil. Povedal je, da je denar pravzaprav položil na bančni račun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.