Slovenija
26 ogledov

Denar skrival pred bivšo

robert časar Boštjan Tacol
Sojenje. Nakupi zemljišč za Luko Koper so po obtožnici polnili zasebne žepe.

“Da so obtožbe, da me je šofer na Razdrto pripeljal po 36 tisoč evrih podkupnine, neresnične, kaže tudi dejstvo, da me je vozil s službenim audijem A8, pozneje pa s Q7 in ne mercedesom. Na Kozini (tam naj bi v kuverti dobil 50 tisoč evrov), pa ni restavracije, ampak le pivnica. Te netočnosti dokazujejo, da si je Mikuž vse izmislil,” se je včeraj zagovarjal Robert Časar.

Po številnih proceduralnih zapletih se je namreč na koprskem okrožnem sodišču le začela glavna obravnava, v kateri je Časar, nekdanji prvi mož Luke Koper, obtožen dveh kaznivih dejanj – nedovoljenega sprejemanja daril, za to kazenski zakonik predvideva do pet let zapora, in zlorabe položaja, za kar lahko dobi do osem let zapora.

245 tisočakov na glavo

Soobtožen je z nekdanjim poslancem SNS Srečkom Prijateljem, ki naj bi k dejanjem napeljeval in bil prav tako deležen podkupnine, ter njegovim nekdanjim poslovnim partnerjem pa tudi tajnim policijskim sodelavcem, poslovnežem Marjanom Mikužem. Ta je izpeljal nakupe nepremičnin za Luko Koper. Obtoženi naj bi si delili denar od štiriodstotne provizije za posle, in sicer po 245 tisoč evrov. Pri dveh poslih s parcelami pa so Luko, tako obtožnica, oškodovali za dobra 2,3 milijona evrov.

Časar in Prijatelj zanikata

Na to, ali je 3,3 milijona evrov vredno pogodbo o nakupu zemljišč nepooblaščeno podpisal mimo nadzornega sveta, Časar ni odgovoril. “Račun pri banki Hypo Alpe Adria pa sem odprl, ker sem hotel pred nekaterimi skriti gotovino, predvsem pred bivšo ženo,” je razložil.

Komentarjev 3
  • Veteran 21:16 08.september 2012.

    Menim, da s temi posli Časar nima nič je pa velika možnost, da so drugi vpleteni kot naprimer Aldo Babič, Boris Popovič..., pa še kakšen se bi najdel, ki se ni nikoli izpostavil pri podpisovanju raznih poslov.

  • dragec 14:47 06.september 2012.

    Ne, takoj na sodišče!!!

  • Lavdan 08:24 06.september 2012.

    Oba v luknjo in vsakemu kos papirja in svinčnik. Ko se bosta njuni zgodbi ujemali, pa sodba.