Slovenija
18 ogledov

"Denar v zrak zaradi nesposobnosti"

"Bizarno je, da se pri izgradnji MF vrtimo v začaranem krogu zaradi Brumna in Ro Žurnal24 main
Medicinska fakulteta. Na včerajšnjem sestanku so odločili, da bo postopke vodenja javnega naročila pregledala odvetniška pisarna Kac.

“Rektor je pooblastil dekana, da izpelje vse postopke za izbiro zunanjega neodvisnega eksperta, ki bo opravil pregled vodenja postopka oddaje javnega naročila Novogradnja Medicinske fakultete (MF) Univerze v Mariboru,” je povedal Boštjan Brumen, glavni tajnik Univerze v Mariboru.

Analiza v šestih dneh
V torek so se namreč sestali rektor Ivan Rozman, Ivan Krajnc, dekan MF, novoizvoljeni rektor Dušan Rebolj in odvetnik, ki zastopa interese MF, Boris Kac.

“Z rezultatom sestanka smo zadovoljni, saj je rektor takoj pristal, da odvetniška pisarna Kac opravi pregled vodenja postopka,” je povedal Krajnc in dodal, da so včeraj odvetniško pisarno za to nalogo tudi pooblastili, analiza pa bo opravljena v šestih dneh.

“Rektor bo sledil rezultatom te analize. Če bi že doslej sledili državni revizijski komisiji, teh težav ne bi bilo, njena mnenja pa so vedno zaobšli,” je dejal Krajnc.

“Ne bo drago”
Koliko bo analiza stala MF, Krajnc še ne ve, a pravi: “Ne bo drago.” Glede računa v višini 91 tisoč evrov, ki so ga na MF od univerze dobili v plačilo za poravnavo pravnih stroškov, pa je poudaril: “To ni naš strošek. MF ni bila vključena v noben postopek. To je strošek rektorja in glavnega tajnika. Pa naj plačata iz svojega žepa. Ta denar sta v zrak spustila zaradi svoje nesposobnosti.” Kot je dodal, gre za stroške pravne pisarne Možina-Janžekovič, na katero se je pri svojih odločitvah opiral rektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.