Slovenija
18 ogledov

Denar za doktorate tudi v letu 2014

slovenija 03.10.2011 Fakultea za Druzbene Vede FDV, Ljubljana; foto:Sasa Despot Saša Despot
Do zdaj je inovativna shema omogočala sofinanciranje šolnine za doktorski študij delno ali v celoti. Za leto 2013 ne bo možna, zato MZIKŠ išče alternativo.

Študij. Ker se z letom 2013 izteka finančna perspektiva, razpis t. i. inovativne sheme za sofinanciranje doktorskega študija za generacijo 2013 ne bo mogoč na enak način.

Nova evropska sredstva

Čeprav niti razpis za generacijo doktorskih študentov 2012 še ni bil objavljen, nas je zanimalo, kakšna bo usoda sofinanciranja doktorskega študija za tiste, ki ga bodo vpisali v letu 2013.

Z Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ) so nam sporočili, da zaradi izteka perspektive enak način sofinanciranja za generacijo 2013 ne bo mogoč, da pa preučujejo druge možnosti. "Od leta 2014 pa bo financiranje doktorskega študija potekalo predvidoma v okviru nove finančne perspektive evropskih sredstev," so še sporočili.

Letos sedem zavodov

Ustanov, ki bodo vključene v inovativno shemo sofinanciranja je letos sedem – Univerze v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in Novi Gorici ter Mednarodna podiplomska šola Jožefa Stefana, Fakulteta za uporabne družbene študije in Fakulteta za informacijske študije. Lani in predlani so v shemi sodelovale samo štiri univerze. To je tudi razlog, da bo tokratni razpis v primerjavi z lanskim najverjetneje zamujal za vsaj en mesec, kar pomeni šele štiri mesece po začetku študija. "MIZKŠ se je vedno zavzemal za to, da bi bil razpis objavljen hkrati z rokom za vpis v doktorske študijske programe, žal pa se je priprava instrumenta zaradi specifik vsakega posameznega leta in usklajevanj zamaknila," pojasnjujejo na MIZKŠ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.