Slovenija
36 ogledov

Denar za izolacijo fasade

Vesna Vidič (Foto: osebni arhiv) Žurnal24 main
Energija. Eko sklad aprila z novim razpisom za nepovratna sredstva.

Pokličite uslužbenca
Po informacije. Občani se lahko v zvezi z javnimi razpisi oziroma javnimi pozivi ter prijavami na te kadarkoli posvetujejo z uslužbenci Eko sklada – po telefonu, elektronski pošti ali osebno. Pomoč je brezplačna. Dokumentacijo za prijavo na javni poziv oziroma javni razpis z obrazci za vlogo lahko občani naročijo pri Eko skladu na telefonski številki 01/241 48 20 in jo prejmejo po pošti. Dokumentacija z obrazci za vlogo je na voljo tudi na spletni strani Ekosklad.si.

 

“Eko sklad bo nepovratna sredstva občanom za izboljšanje energetske učinkovitosti predvidoma začel dodeljevati konec aprila,”
pravi sekretarka Eko sklada Vesna Vidič. Sredstva bodo po njenih besedah na voljo za vrsto posameznih ukrepov učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov energije v stanovanjskih stavbah. Primera teh ukrepov sta vgradnja solarnega ogrevalnega sistema ali celotna izolacija fasade.


Večstanovanjske stavbe
“Poseben javni poziv pa bo namenjen energijski obnovi večstanovanjskih stavb,” pojasni Vidičeva. Obnova bo lahko vključevala toplotno izolacijo fasade in strehe, zamenjavo zunanjega stavbnega pohištva, vgradnjo termostatskih ventilov, hidravlično uravnoteženje ogrevalnih sistemov ali vgradnjo delilnikov na grelnih telesih z daljinskim odčitavanjem. “V tem primeru bodo lahko vlogo vložili upravniki večstanovanjskih stavb,” dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.