Slovenija
8 ogledov

Denar za Lent bodo našli

slovenija 12.09.13. irena Polka Fistravec, festival lent, foto: mediaspeed mediaspeed
Občina in država bosta našli 220.000 evrov. Dogovor bo morala potrditi vlada.

"Zanesljivo sem neprimerno bolj optimističen," je po današnjem obisku ministrstva za kulturo dejal direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina. Skupaj z županom Andrejem Fištravcem sta se odpravila do ministra Uroša Grilca in mu predstavila finančne težave, ki jih ima letošnja največja kulturna prireditev v Mariboru.

Festivalu namreč manjka 220.000 evrov. Rukavina je želel v začetku tedna s tem seznaniti mestne svetnike, a ga ti niso želeli poslušati. Vse od takrat so v Mariboru mrzlično iskali rešitev, govor je bil celo o tem, da lahko mesto ostane brez festivala. Pomoč so ponudili tudi štajerski poslanci in pri Grilcu izposlovali sestanek občinskega vrha.

Dosegla dogovor

Grilc in Fištravec sta tako danes dosegla partnerski dogovor. To pomeni, da bo toliko denarja, kot ga bo prispevala država, morala prispevati tudi mariborska občina. Narodni dom pa mora hitro pripraviti natančno finančno konstrukcijo, ki bo morala upoštevati prilagajanje situaciji in optimizacijo programov. "V naslednjih treh tednih bo postopek speljan prek vlade. Mi bomo svoj delež zagotovili s prerazporeditvami ali rebalansom proračuna," napoveduje Fištravec. Župan rešitev za prihodnost Lenta vidi tudi v celostni infrastrukturni pripravi, s čimer bi zmanjšali vsakoletne stroške, ki nastajajo ob organizaciji festivala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.