Slovenija
57 ogledov

Denar za plače od Božička?

Zaposleni v G7 so včeraj prejeli plačo okrog 540 evrov neto z dodatki, direktor Žurnal24 main
G7. Včeraj vendarle bile izplačane plače. Od kod so zagotovili denar, pa vodstvo molči.

“Zaposlenim so plače včeraj bile izplačane,” odgovarjajo v Skupini G7. Približno tisoč zaposlenih je po dveh dneh zamude prejelo novembrske plače, sicer pa so tako zamujale tudi oktobrske.

V preiskavi
Lastnik G7. Lastnik podjetja G7 je SAS Group družba za storitve, d. o. o., njen predstavnik je Boris Stadler. Spomnimo: konec novembra se je končala sodna preiskava, ker je leta 2004 uprava Mercatorja še pod vodstvom Zorana Jankovića pooblastila Aleša Čerina, zdaj ljubljanskega podžupana, da je z SAS Groupom sklenil pogodbo o varovanju in družbi vnaprej plačal 833 tisoč evrov, čeprav SAS Group ni imel ustrezne licence za varovanje. SAS Group pogodbe ni nikoli izvedel, denarja pa prav tako ni vrnil. Zadeva je zdaj v rokah tožilca Jožeta Kozline, ki se bo odločil, ali bo vložil obtožnico.

Posojilo za plače?
Pojavile so se govorice, da si je Skupina G7 za izplačilo plač denar sposodila od drugega slovenskega podjetja, ki se prav tako ukvarja z zasebnim varovanjem. Ta sredstva oziroma posojilo naj bi bili del kupnine za nakup G7. Od kod so zagotovili denar za plače, v G7 niso odgovorili, zapisali so, da so to poslovne informacije, ki niso javnega značaja. Za pojasnila o lastništvu družbe pa so nas napotili na njihovega lastnika. Med tistimi, ki naj bi posodili denar G7, se pojavlja koncern Sintal. Robert Pistotnik, predsednik uprave Sintala, je za Žurnal24 posojilo zanikal, o nakupu pa pravi: “O tem ne vem nič, pa sem predsednik uprave in bi to že vedel.” Za govorice pa doda, da jih izumili zlobni jeziki.

V Sintalu božičnica
Tudi Sintalovi varnostniki so opozorili na nizke plače. Pravijo, da je njihova osnovna plača 440 evrov neto, malica pa je izplačana v bonih. Pistotnik pravi, da imajo njihovi zaposleni najboljše plače v dejavnosti. “Zaposleni so prejeli tudi božičnico, ki je znašala sto evrov več kot regres, ki pa je bil tudi višji od predpisanega in izplačan v enkratnem znesku. Sicer pa so zaposleni decembra prejeli tudi darilni paket,” razlaga predsednik Sintalove uprave in poudari, da v 20 letih še niti enkrat niso zamudili z izplačilom plač.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.