Slovenija
20 ogledov

Denar za poplavljence – je in ga ni

Septembrske poplave so v Kostanjevici povzročile za slabe tri milijone evrov ško Žurnal24 main
Nejevolja. Humanitarna pomoč leži na računu, delitev marca; državne in evropske pomoči še ni.

“Zanima me, ali bomo prizadeti v septembrskih poplavah sploh dobili kakšno finančno pomoč, saj smo morali natančno popisati škodo, zdaj pa ni nič od tega,” se je na nas obrnila Kostanjevičanka.

“Denar za poplavljene bo, če ga bomo dobili od Evrope.” Tak odgovor je po besedah Marjane Krhin z Občine Kostanjevica ob sredinem obisku uprave za zaščito in reševanje v Ljubljani prejel župan Mojmir Pustoslemšek. “Tudi o obljubljeni državni pomoči ni sledu, sicer pa so že ob sprejetju sklepa o razdelitvi 18 milijonov evrov državnih sredstev za poplavljence napovedovali, naj pred junijem ne pričakujemo nič,” je dodala Krhinova.

Humanitarna pomoč

In kaj se je zgodilo z delitvijo 48 tisoč evrov humanitarne pomoči, od katere naj bi vsako gospodinjstvo prejelo približno 700 evrov? “Pravilnik o delitvi pomoči je bil sprejet na dopisni seji,” je povedala Krhinova in dodala, da se bodo sredstva delila šele po sprejemu občinskega proračuna. Ta naj bi bil sprejet na naslednji seji, predvidoma marca, je napovedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.