Slovenija
11 ogledov

Denar za vilo je, obnove ni

Predvidoma konec prihodnjega tedna bo znano, ali je država namenila denar za obn Žurnal24 main
Riklijeva vila. Odločbe ministrstva zamujajo. Med vlogami tudi Riklijeva vila.

“Ne vem, kaj bom storil, saj odločbe še vedno nimam, sem pa na svoj bančni račun v Sloveniji že nakazal denar, 75 odstotkov vrednosti investicije, ki čaka,” je včeraj za Žurnal24 o obnovi Riklijeve vile, ki bo stala milijon evrov, dejal Mark Oman, njen lastnik oziroma zakoniti zastopnik.

Na vprašanje, zakaj ob dejstvu, da ima vsa potrebna dovoljenja in tudi denar, ne začne nujno obnovo razpadajoče vile ob Blejskem jezeru, na katero Blejci čakajo že 18 let, je Oman pojasnil, da čaka še na državni denar za restavratorska dela.

“Če ne bi šlo za kulturni spomenik, bi bila gradnja bistveno cenejša, upoštevanje spomeniških zahtev pa jo je podražilo, zato sem se prijavil na razpis za 200 tisoč evrov,” je razložil.

In če denarja tudi tokrat ne bo dobil, se bo prijavil vnovič in nanj čakal leta, medtem pa bo hiša povsem propadla? “Še premišljujem, kaj bom storil, verjetno bom hišo letos vsaj zaščitil pred nadaljnjim propadanjem,” je pojasnil.

Odločb še ni
Ministrstvo za kulturo bi moralo odločbe poslati že v začetku aprila, a jih do zdaj še ni. V službi za odnose z javnostmi so včeraj pojasnili, da je na razpis prispelo 210 vlog in da je to razlog, da se je razpis zavlekel.

“Predvidoma naj bi bil dokončan konec prihodnjega tedna,” so zapisali. Oman je včeraj na ministrstvu izvedel, da so bili tisti, katerih vloge so zavrnjene, o tem že obveščeni.

“Torej nisem med njimi, najverjetneje pa tudi med tistimi, ki so dobili, ne. Izvedel sem, da me bodo o izidu razpisa obvestili ta teden, odločbo bom dobil pozneje,” je še povedal Oman, ki se ne želi odpovedati državnemu denarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.