Slovenija
61 ogledov

Deponija sredi Krvavca

slovenija 07.01.14. krvavec, zicnica, zvoh, smucisce, sedeznica, foto: Maja Kala Maja Kalan
Sedežnica. Stari sedeži sedežnice na Zvoh tudi po štirih sezonah zloženi kar ob smučišču. Vodstvo obljublja, da jih bodo pospravili.

"Menjava stolov je potekala pozimi in jih v tistem obdobju nismo mogli spraviti na drugo lokacijo, kasneje pa smo prišli na idejo, da bi jih porabili na sončni terasi pri Tihi dolini za počitek po smučanju. Nekaj smo jih, preostali pa so še na lokaciji in jih bomo pospravljali po koncu zime," pojasnjuje Uroš Zupan, namestnik direktorja RTC Krvavec. V bližini krvavške plaže, za vstopom na sedežnico Zvoh namreč kar v naravi samevajo stari sedeži te žičnice.

Niso od včeraj

Sedeže so sicer menjali že leta 2009, tik pred začetkom zimske sezone v decembru. Letos pa so obnovili celotno žičnico – električno linijo, ki poteka po celotni trasi žičnice in posameznih stebrih – ter z magnetoskopsko oziroma ultrazvočno metodo pregledali vse varnostne elemente žičnice, neustrezne pa zamenjali z novimi.

V decembru so bili sicer na Krvavcu po skupnem prometu od prodanih vozovnic šele pri 50 odstotkih prometa decembra iz sezone 2012/13. Težave so v pomanjkanju snega in visokih temperaturah, ki onemogočajo zasneževanje. "V letošnjem koledarskem letu te možnosti žal še nismo imeli. Tudi decembra predlani smo te dni šteli na prste ene roke," pravi Zupan. V zadnjih štirih letih sicer poslovanje ohranjajo na pozitivni ničli, poudarjajo pa, da je večina stroškov fiksna in niso odvisni od števila obiskovalcev; zato jim primanjkuje sredstev za investicije.

Komentarjev 2
  • Lavdan 18:54 11.januar 2014.

    Če jih že kritizirate zaradi deponij, morate priti spomladi,ko skopni sneg in ne pozimi.

  • Laura Marković 18:47 11.januar 2014.

    Uroš,ne rabiš ji pospravljat .Zdaj cigani vejo kje leži denar v obliki odpada.Kovina ima cena.Ena sedežnica ima 55 kg ,tam na kupu jih je cc 70 -to je 3t ali 500 eur.Kombi pride do gor z 15 l nafte ostalo ...prikaži večo je RVC-razlika v ceni (dobiček).Uroš Uroš z 15 euri v denarnici.