Slovenija
8 ogledov

Dernič na čelo bolnišnice

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Svet Splošne bolnišnice Izola je na seji za v. d. direktorja bolnišnice izbral vodjo internega oddelka, zdravnika pulmologa Janija Derniča.

Dernič bo funkcijo opravljal do imenovanja novega direktorja. Razpis za direktorja bo predvidoma objavljen v osmih dneh, je po končani seji dejala strokovna direktorica Edvina Gregorič.

Predsednik sveta bolnišnice Damijan Šavron je potrdil, da je Dernič dobil potrebno podporo sveta. Kot je še dejal, svet zavoda ni razpravljal o drugem kandidatu.

Dernič se je po navedbah Gregoričeve sprva sicer potegoval za mesto strokovnega direktorja. Vendar je za izvolitev strokovnega direktorja najprej potrebno imenovati poslovnega direktorja, saj prav ta nato imenuje strokovnega direktorja, je pojasnila Gregoričeva.

Potem ko je kandidaturo za direktorja umaknil nekdanji prvi mož Vzajemne Boštjan Aver, se je minister za zdravje Dorjan Marušič zavzel za stabiliziranje vodstva izolske bolnišnice.

Aver, ki ga je med kandidati za direktorja izbral svet izolske bolnišnice, je odstopil v začetku junija, še preden bi o njegovem imenovanju odločala vlada. Med razlogi za umik kandidature je navedel medijske in druge pritiske.

Averjeva kandidatura, za katero naj bi po navedbah v nekaterih medijih sicer stala koprska SD, je v javnosti razvnela precej polemik. Vodstvo Vzajemne se je konec maja odločilo, da bo zoper Averja in Marka Jakliča, ki sta zavarovalnico vodila od leta 2003 do leta 2009, vložilo odškodninske tožbe zaradi škode, ki naj bi jo družbi povzročila z negospodarnim ravnanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.