Slovenija
201 ogledov

Deset in sedem let

Zdravko Šoba in Tomaž Starina, ki jima sodijo za dejanje izpred 17 let, sta se v Žurnal24 main
Starina in Šoba. Tožilstvo zanju predlaga nekaj let zaporne kazni.

Nina Prah Žibret je resnicoljubna, a povsem mogoče je, da je glede na njene različne izpovedbe nanjo vplival kdo iz okolja. A katera od njenih izpovedb je verjetnejša, se ne da povedati,” je na včerajšnjem sojenju dejal izvedenec psihiatrične stroke Bojan Zalar. Ta je moral dopolniti mnenje za Prah Žibretovo, pričo dogodka, ki je spreminjala izjave o tem, kaj se je pred 17 leti dogajalo pred mladinskim klubom v Radečah.

S tem so se dokazni postopki končali in obtožena Tomaž Starina (brat bolj znane Andrijane Starina Kosem, op. p.) in Zdravko Šoba, obtožena poskusa umora in napeljevanja k njemu, čakata le še na razsodbo, ki bo znana v torek.

Spopad zaradi mamil
Obtožnica Šobi očita, da je oktobra 1993 na prigovarjanje Starine s kalašnikom streljal na BMW, v katerem sta sedela Robert Ribič in danes že pokojni Branko Jevševar. Naboj je zadel Ribiča, ki je ostal priklenjen na invalidski voziček. Šlo naj bi za spopad med dvema združbama zaradi preprodaje mamil.

Na ponovljenem sojenju so zaslišali vrsto prič, ki se dogodka le še medlo spominjajo, zato pa Radečani niso pozabili, da jih je prebudilo streljanje, nekateri pa naj bi zaradi dobre vidljivosti prepoznali tudi storilca. Tožilstvo je na ponovljenem sojenju sodišču predlagalo, naj zasliši tudi nekaj novih prič. Med temi je bil zdravnik Boris Leljak, ki je prvi oskrbel ranjenca s poškodbo glave in se s storilcem, ki je grozil tudi njemu, celo pogajal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.