Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Deset mrtvih v treh dneh

nesreca Anže Petkovšek
Ta konec tedna nam ni prizanašalo ne vreme ne ceste. Od petka do danes deset mrtvih.

Močno deževje in narasle vode, ki so prizadele vzhodno polovico države, za seboj puščajo posledice, katerih razsežnosti bodo znane šele, ko se bodo vode dokončno umaknile. Poleg vremenskih nevšečnosti pa so zadnje tri dni zaznamovale tudi nesreče, v katerih je umrlo deset ljudi. 

Do prve nesreče s tragičnimi posledicami je prišlo v petek okrog pol enih zjutraj na gorenjski avtocesti. Pri izvozu Ljubljana - Šmartno je prišlo do trčenja osebnega vozila v zadnji del tovornega vozila. Trčenje je bilo tako silovito, da je osebni avtomobil ostal ukleščen pod prikolico, 39-letnik pa je na mestu nesreče umrl. 

V petek dopoldne se je zgodila prometna nesreča med krajema Dolenje in Tevče v občini Ajdovščina. 82-letni voznik je v levem ostrem nepreglednem ovinku z vozilom zapeljal s ceste in trčil v drevo. Kljub pomoči je voznik na kraju nesreče podlegel poškodbam.

V petek okoli 18. ure je v Ljubljani na Aljaževi ulici na nezavarovanem železniškem prehodu vlak trčil v otroka. Otrok je poškodbam podlegel še pred preihodom reševalcev. 

Na Vranskem sta v nesreči umrla 17-letna ženska in 30-letni moški. Po do sedaj znanih podatkih sta včeraj okoli 6. ure zjutraj vozila tovorno vozilo po lokalni cesti, iz smeri regionalne ceste proti AMZS Centru varne vožnej Vransko. Vozilo je pri mostu, kjer je neurje močno izpodkopalo vozišče, zapeljalo v strugo potoka.

V naselju Vir pri Domžalah se je včeraj nekaj pred 16. uro zgodila nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Eden od voznikov je v nesreči umrl. 

Huda prometna nesreča se je danes v zgodnjih jutranjih urah zgodila v vasi Selo v občini Moravske Toplice. Umrl je 41-letni pešec. Voznika, ki je moškega zbil, še vedno iščejo. 

Malo pred 13. uro pa je na letališču v Divači strmoglavilo manjše letalo. V strmoglavljenju so umrli trije ljudje, ena oseba pa je poškodovana. Vzrok za nesrečo še ni znan. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.