Slovenija
106 ogledov

Deset najbogatejših Evropejcev

Trgovska veriga Aldi.
1/8
EPA
Medtem ko je večji del prebivalcev evroobmočja močno prizadela kriza, se po drugi strani zelo dobro godi bogatašem. Novinarji portala cnbc.com so sestavili lestvico desetih najbogatejših Evropejcev, ki živijo v državah z evrom.
Komentarjev 6
  • allstarr111 07:48 28.julij 2012.

    Tako podjetje ni velik rooblem vodit, ker v bistvu noben od omenjenih ne vodi svojih podjetij dobesedno, za vse odločitve ima nadzorni svet le da je on večinski lastnik ki ima zadnjo besedo, vse vodijo pri nas tako osovraženi managerji, ...prikaži več ki pa za razliko od naših nimajo tako dolgih prstov, ker so jim jih prirezali že v pogodbi, po nihovih pogodbah ne morejo postati delničarji več kot par odstotkov in tudi če se združijo ne morejo zbrati več kot recimo 10 odstotkov, pač tam imajo mehanizme in pogodbe po katerih ne more nekdo prit v firmo s polivinilasto vrečko in čez nekaj let postat večinski lastnik. Pač to so stare družinske firme ki dobro poznajo finte kako jih lahko kdo spodrine in so se dobro zaščitile, in pravilno bi bilo da se kaj takega izvede tudi pri nas, sploh v strukturah kjer je država večinski lastnik.

  • VSK 11:13 27.julij 2012.

    hah... podedoval to podedoval ono... jaka muda! težko se je vsest v pogret fotelj!(čeprav je pa res tud uspeh naprej uspešno vodit in vsega ne zakockat)

  • infinity 10:14 27.julij 2012.

    Naslov članka je "Deset najbogatejših Evropejcev".Zato nimaš razloga za razburjanje.