Slovenija
16 ogledov

Deset tisoč ton papirja

“Oglasilo se je več zainteresiranih, ki bodo pri popisu pomagali na druge načine Žurnal24 main
Divja odlagališča. 
Ekologi brez meja še iščejo prostovoljce za popis in napovedujejo novo akcijo.

Popis odlagališč

Pomoč. Kot prostovoljni popisovalec se prijavite na popis@ocistimo.si, odlagališče pa prijavite na www.ocistimo.si. Na naslovu www.geopedia.si/
?params=L8870
#T105_x465047
_y98267_s9
je zemljevid, ki prikazuje, katere občine potrebujejo popisovalce. Rdeče so brez popisovalcev, rumene jih nimajo dovolj.

 

Popis. Približno petina slovenskih občin je še brez popisovalca, pravi vodja projekta Popis divjih odlagališč 2011 Janez Matos. “Popisovalce še iščemo; največ jih potrebujemo na severovzhodu države,” dodaja. Približno četrtina občin popisovalce sicer ima, a jih ni dovolj.

Odlagališča bodo popisovali od marca do aprila, s tem pa bodo prostovoljci dogradili in posodobili prvi nacionalni register divjih odlagališč, ki so ga pripravili v času akcije Očistimo Slovenijo.

Natečaj, kam s sredstvi
V društvu Ekologi brez meja pa za april pripravljajo tudi akcijo zbiranja papirja, sporoča tiskovna predstavnica Polonca Štritof. Polovico sredstev, zbranih s papirjem, bodo namenili za gradnjo šolskega centra v Afriki, polovica pa jih bo ostala v Sloveniji. “V akciji bo tudi nagradni natečaj za najboljši predlog za dodelitev polovice sredstev od zbranega papirja,” pove Štritofova.

Cilj akcije je zbrati deset tisoč ton starega papirja ter povezati 500 vzgojno-izobraževalnih ustanov, tri tisoč podjetij in organizacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.