Slovenija
29 ogledov

Deset vladnih ukrepov

Metod Dragonja Saša Despot
Vlada sprejela nabor desetih ukrepov za gospodarsko rast in nova delovna mesta za obdobje med letoma 2014 in 2015.

Paket sestavlja deset ukrepov, ki se deloma že izvajajo, deloma pa se uvajajo na novo.

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade povedal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja, je program pripravljen za letošnje in prihodnje leto in je torej vezan na mandat trenutne vlade.

Brez konkretnih cilje

Konkretnih ciljev, npr. glede ustvarjanja del mest, ni navedenih, so pa po ministrovih besedah v ozadju ukrepov tudi ti izračuni.

"Naša ocena je, da če bo do konca leta 2015 ustvarjenih dodatnih 30.000 delovnih mest, bo to že zelo velik uspeh," je dejal Dragonja.

Tudi ugodni ukrepi financiranja

Program sestavlja 10 sklopov ukrepov. Med njimi so sistemsko razdolževanje podjetij in njihovo prestrukturiranje, zagotavljanje dostopa do ugodnih virov financiranja, učinkovito upravljanje podjetij in nadaljevanje privatizacije, spodbujanje inovacij, vlaganj v raziskave in razvoj in boljši prenos razvojnih dosežkov v izdelke in spodbujanje izvoza.

Med ukrepi so tudi programi za lažji vstop na trg dela, med drugim za mlad, ukrepi za boljše črpanje evropskih sredstev, ukrepi za izboljšanje poslovnega okolja in dejavnosti v boju zoper sivo ekonomijo.

Komentarjev 1
  • Tupamaros 20:26 10.april 2014.

    Vlada nas posiljuje v zdrave možgane? Sprejela je nabor desetih ukrepov za gospodarsko rast in nova delovna mesta za obdobje med letoma 2014 in 2015.in istočasno uvaja višje trošarine na energente!. Iztirjenci vodijo to ubogo državo.LPTupamaros