Slovenija
620 ogledov

DeSUS bi šel na volitve z Zorčičem

Ljubo Jasnič Profimedia Ljubo Jasnič.
Stranka DeSUS je po besedah njenega predsednika Ljuba Jasniča v zaključni fazi pogovorov o skupni kandidatni listi s strank LIDE.

Končnih stališč izvršni odbor (IO) DeSUS danes sicer še ni sprejel, ker razgovori še niso končani, je na novinarski konferenci po seji IO dejal Ljubo Jasnič. Po njegovih besedah pa je IO stranke v celoti podprl razgovore, ki jih je že opravil. Prav tako so se dogovorili, da bodo pripravili t. i. memorandum o sodelovanju pred in po volitvah, s katerim bodo seznanili tudi stranke, ki bi izkazale interes za morebitno sodelovanje.

Za zdaj pa so tik pred zaključkom dogovori o oblikovanju skupne kandidatne liste z LIDE, ki jo trenutno vodi predsednik DZ Igor Zorčič. Temu načelnemu dogovoru sicer sledi "še veliko kadrovskega in organizacijskega dela", je napovedal Jasnič.

O možnosti sodelovanja z nekdanjim predsednikom uprave GEN-I Robertom Golobom pa je Jasnič, dejal, da še niso sklenili nobenega dogovora. Po njegovih besedah naj bi počakali do 26. januarja, ko naj bi bilo bolj jasno, kakšna bo napovedana politična aktivacija Goloba. "Če se bo potem odločil, da se želi z nami pogovarjati, smo odprti za pogovore," je dodal predsednik DeSUS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Skipi 15:47 20.januar 2022.

    DEsus ? kaj je to ?