Slovenija
19 ogledov

DeSUS bo dal Simčiču še dva tedna

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Poslanci DeSUS-a so se skupaj s predsednikom stranke Karlom Erjavcem dogovorili, da se spet sestanejo čez dva tedna, v tem času pa naj bi se Ivan Simčič odločil glede svoje poslanske usode.

Po besedah Ivana Simčiča so se danes na sestanku poslanske skupine dogovorili, da se čez štirinajst dni spet sestanejo, v tem času pa se bo pravno posvetoval in se odločil. Ob tem je poslanec še enkrat poudaril, da se mu dogaja krivica in da bo dokazal, kje je hodil v šolo. S pomočjo pravne pomoči pa da bo dokazal svojo nedolžnost in krivico oziroma gonjo, ki se dogaja proti njemu.

Erjavec je po sestanku povedal, da je poslancu dal nekaj možnosti za rešitev položaja, možnosti pa ni želel razkriti. Na vprašanje, ali svojemu poslancu kljub odgovorom tožilstva še vedno verjame, pa je odgovoril: "Tožilstvo ni odgovorilo nič. Povzeli so le, kar je napisala ambasada Bosne in Hercegovine, ki pravi, da listina ni verodostojna, kar ne pomeni, da je ponarejena."

Tožilstvo in komisija: Simčič ni pridobil izobrazbe

Da se mora Karel Erjavec pogovoriti s Simčičem glede domnevno ponarejenega spričevala, so sklenili na izvršnem odboru stranke prejšnji teden. Odnosi v stranki so se namreč zaradi te afere zaostrili, dva odbora sta pozivala k izrednemu kongresu.

O verodostojnosti Simčičevega srednješolskega spričevala se ugiba že nekaj časa. Da je spričevalo ponarejeno, je potrdilo okrožno državno tožilstvo. Tudi Komisija za preprečevanje korupcije je po pregledu vse dokumentacije ugotovila, da poslanec Simčič ni pridobil pete stopnje izobrazbe na hrvaški srednji šoli, kot trdi sam.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:25 03.april 2012.

    Pa Kahl nej gre z njim,da ga ne bo strah,nej se odpravta po poteh AVNOJ-a,tko,kot pre leti Obritoglavc,ko je bil še v ZK!

  • Fulmmer 15:43 03.april 2012.

    Ta cajt bo pa ja dobil kopijo originalnega spričevala, pa če gre peš v Sarajevo preko Opatije...