Slovenija
26 ogledov

Desus bo vztrajal pri mestu predsednika DZ

Karl Erjavec Saša Despot
Desus bo vztrajal pri mestu predsednika državnega zbora - vkolikor bo stranka del koalicije. Zahtevali bodo tudi tri ministrska mesta.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je danes po izvršnem odboru stranke v izjavi za medije poudaril, da če bodo v koaliciji, bodo vztrajali pri mestu predsednika DZ. Na ustanovni seji bodo sicer podprli kandidaturo Milana Brgleza (SMC).

"Brgleza bomo podprli, da bo Slovenija bolj stabilna, kot zadnji mesec. V Desusu pričakujemo, da se bo čimprej oblikovala vlada. običajno se je do ustanovne seje vedelo, kakšna bo koalicija, tokrat pa še ni jasno, kakšna bo vlada in kakšna bodo razmerja v DZ.Mira Cerarja poziva, naj čimprej nadaljuje pogajanja s potencialnimi koalicijskimi strankami. "Mi smo pripravljeni sodelovati, radi bi ohranili socialno državo, zaposlovanje mladih, varnost za starejše in invalide. V okviru tega se bodo gibala naša pogajanja s SMC."

Erjavec dodaja, da bodo v primeru vstopa v koalicijo vztrajali tudi pri treh ministrskih mestih.

Izvršni odbor DeSUS je po Erjavčevih besedah ustanovil pogajalsko skupino za pogajanja s SMC. V stranki so tudi opredelili zahteve, ki naj bi bile zapisane v koalicijski pogodbi. Erjavec poudarja, da stranka ne more podpreti socialne kapice in ideoloških zadev.

Sicer pa je po besedah predsednika DeSUS najprej na vrsti podpis koalicijske pogodbe, za tem delitev ministrskih mest in potem se bodo dogovorili o imenih za ministre.

Komentarjev 4
  • babi 15:44 01.avgust 2014.

    Dokler se ne razjasni afera Balazič, Eravec ni kompetentna oseba za pogajanje. Štefanec, kje ste, kaj dela PKP, kateri je veleposlanik dostavil dokumentacijo???

  • Johan Spohan 14:41 01.avgust 2014.

    Klovn za vse vlade in vse resorje.

  • wingspan15 14:19 01.avgust 2014.

    meni gre pa kar na smeh.