Slovenija
31 ogledov

DeSUS in Kolar Celarčeva sta se uskladila glede koncesij

ministri Saša Despot
Po kompromisu v členih glede podeljevanja koncesij je predlog sprejemljiv tudi za DeSUS..

Po težkih usklajevanjih in napetih odnosih med ministrico in DeSUS so se koalicijski partnerji danes  dogovorili za kompromis glede podeljevanja koncesij, ki jih ureja zakon o zdravstvenmi dejavnosti. Gre za spremembo dveh členov, ki pa, kot pravi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ne spreminjata osnovnega koncepta zakona.

Koncesije se bodo podeljevale za 15 let ob preverjanju izpolnjevanja pogojev in kriterijev pa se lahko koncesija podeli še za 15 let. Dosedanji predlog je predvideval podaljšanje koncesije do 15 let. Kot pravi Tomaž Gantar, so natančneje opredeljeni tudi kriteriji.

Koncesije se bodo podeljevale na podlagi javnega razpisa.

V SD predlog podpirajo, vendar izpostavljajo svoje zahteve glede določb, ki opredeljujejo konkurenčno prepoved v zdravstvu.

Predlog zakona bo vlada obravnavala v četrtek, Celarčeva pričakuje, da ga bo tudi potrdila.  V DZ ga bodo sprejelmali po rednem postopku.

Preberite tudi: Ukvarjamo se z manj pomembnimi stvarmi, ključne ostajajo odprte

Komentarjev 2
  • Tupamaros 15:41 19.april 2017.

    Uskladili so le to, da se bodo zadržali na položaju. Kravja kupčija med dvema nesposobnežema Korlnom in Milojko. Izmozgani državljani bodo volili vsakega, ki jim bo nakazal izziv.

  • Avatar Leon
    Leon 15:39 19.april 2017.

    Povzpetništvo ne pozna meja ,še lastne otroke bi prodali za politični stolček.