Slovenija
27 ogledov

DeSUS na drugem mestu

DeSUS je pridobil največ, Zaresu gre vse slabše, NSi pa kaže, da bi se lahko zno Žurnal24 main
SDS tudi po novi Delovi anketi najuspešnejša med parlamentarnimi strankami. Sledi ji, presenetljivo, stranka upokojencev. SD je pristala na najnižji točki v mandatu.

Priljubljenost DeSUS-a se po javnomnenjskih raziskavah povečuje dalj časa, a na drugo mesto se je v Delovi anketi uvrstila prvič. "Proti koncu lanskega leta se je delež te stranke začel hitro povečevati, zelo se je približala drugouvrščeni SD, a prehitela je doslej ni," rezultate zadnje ankete opisujejo v časniku. "Tokrat pa ima pred njo kar opaznih 2,4 odstotne točke prednosti. V primerjavi s prejšnjim mesecem, ko je dosegla 8,6-odstotni delež, je tokratnih 13 odstotkov velik skok navzgor."

Zadnji Zares
Pri odgovoru na vprašanje, katero od strank bi volili, če bi bile jutri volitve, je, kot je zadnji dve leti običajno, na prvem mestu SDS s 24,3 odstotka glasov, poroča današnje Delo. Druga je tokrat stranka DeSUS s 13 odstotki, SD pa je na tretjem mestu z 10,6 odstotka glasov. Sledijo tri stranke s skoraj enakim deležem: SNS – 5,3 odstotka, LDS – 5,1 odstotka in SLS – 5,1 odstotka. Med parlamentarnimi strankami je zadnji Zares, za katerega je dalo glas 2,4 odstotka vprašanih, za njim je še zunajparlamentarna Nova Slovenija z 1,6 odstotka glasov. Kakšno drugo stranko bi volilo 3,6 odstotka vprašanih. Neodločenih je bilo 12,4 odstotka, da se volitev sploh ne bi udeležili, pa jih je odgovorilo 16,5 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.