Slovenija
7 ogledov

DeSUS potrdil kandidate

Ivo Vajgl Saša Despot
Svet DeSUS je potrdil listo kandidatov za evropske poslance. Nosilec bo sedanji evropski poslanec Ivo Vajgl.

Vajglu sledi mu občinska svetnica DeSUS Domžale Marija Pukl. Med kandidati sta tudi poslanki DeSUS Jana Jenko in Marjana Kotnik Poropat.

Prepričan v lep rezultat

Prvaka stranke Karla Erjavca na listi ni, je pa prepričan, da je lista odlična in da bodo dosegli lep rezultat. Po današnji seji sveta je Erjavec poudaril, da listo podpira tudi Zveza društev upokojencev Slovenije. Za skupen nastop so se po njegovih besedah odločili, ker želijo, da se njihov glas sliši tudi v Evropskem parlamentu. Ta namreč več pozornosti posveča razpravam o bančnem sistemu, financah in gospodarskih vprašanjih, a ena glavnih problematik EU je tudi staranje prebivalstva, pravi Erjavec.

Temljijo na življenjskih izkušnjah

Vajgl je izrazil zadovoljstvo, da je na čelu liste, ki da temelji na veliko življenjskih izkušnjah in visoko kvalificiranem delu na vseh področjih. "Taka sestava liste jamči, da v Evropskem parlamentu DeSUS ne bo igral na eno struno, ampak bo v svojem programu in skozi svoje delovanje predstavil vse tisto, kar si Slovenija želi od EU," je povedal in dodal, da bo na prvem mestu zaščita dostojanstva starejših ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.