Slovenija
288 ogledov

DeSUS se hoče znebiti Kolar Celarčeve

Milojka Kolar Celarc Anže Petkovšek
Stranka DeSUS ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc poziva k odstopu, na interpelaciji je ne bodo podprli vsi poslanci DeSUS-a.

V stranki DeSUS, iz katere je tudi nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je z mesta ministra odstopil sam, so do dela ministrice za zdravje kritični že ves čas. Kot pravi predsednik stranke Karl Erjavec, od ministrice pričakujejo, da bo tudi sama razmislila, ali je na področju zdravstva dejansko postorila vse, kar bi lahko.

Glede razmer v zdravstvu je v kratkem predviden poseben vrh koalicije. SDS je pretekli teden vložil že drugo interpelacijo proti Milojko Kolar Celarc. V DeSUSu na koalicijskem vrhu pričakujejo odziv premierja Mira Cerarja, ki je Kolar Celarčevo na lanski interpelaciji brezkompromisno podprl. Tedaj so v DeSUS tudi izpostavili Cerarjevo odgovornost v primeru, da ne bo zdravstvene reforme in stanje na področju zdravstva ne bo urejeno.

Erjavec je glede pripomb na delo Kolar Celarčeve med drugim spomnil, da ministrica velikokrat koaliciji predloži eno besedilo zakona, v postopek pa vloži nekaj drugega. Zagotavlja jim, da je zakon usklajen z zainteresiranimi skupinami, a se po Erjavčevih besedah velikokrat izkaže, da temu ni tako.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc ob pozivu koalicijske DeSUS, naj odstopi, pravi, da je trdno prepričana, da izpolnjuje in uresničuje zaveze iz koalicijskega sporazuma. Ugotavlja pa, da je "ravno DeSUS tista, ki v DZ zavira postopke pri sprejemanju zakonodaje", ki zagotavlja dostopno in kakovostno javno zdravstvo vsem, tudi starejšim.

 

Komentarjev 4
 • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:15 12.julij 2017.

  Milojka in lepi Borut sta naredila poleg Plešatega Jastreba največ škode v teh zadnjih 26.letih.

 • igorgeus 09:26 12.julij 2017.

  Ni mi jasno zakaj se je hoče Desus znebiti, če pa je kristalno jasno, da si naši upokojenci ne morejo privoščiti plačevati zdravnika.

 • Avatar Leon
  Leon 07:50 12.julij 2017.

  Najbolj etična in moralna vlada je izgubila kompas in tudi legitimnost ,danes je prepozno ! Popravnega izpita ni g. Cerar !