Slovenija
15 ogledov

DeSUS Simčiča izključil iz stranke

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Izvršni odbor DeSUS je odločil o poslanski usodi Ivana Simčiča, ki mu očitajo ponarejanje spričevala. Z njim se je včeraj sestal prvak DeSUS Karl Erjavec, ki sicer meni, da bi bilo od Simčiča najbolj korektno, da junija odstopi s funkcije.

Zdaj nekdanji poslanec stranke Desus Ivan Simčič ni želel odstopiti, zato ga je izvršni odbor stranke izključil. Zdaj še ni znano, ali to pomeni glas manj za koalicijo, bo pa tako Simčič postal nepovezani poslanec.

Erjavec si je premislil

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je sicer članom izvršnega odbora poročal o včerajšnjem pogovoru s Simčičem. Po njegovem mnenju je najbolj korektno, da poslanec odstopi s funkcije po preteku šestih mesecev od nastopa mandata in tako poslansko mesto prepusti naslednjemu na listi DeSUS v Simčičevi volilni enoti.

Kot je dejal Erjavec, je rezultat DeSUS na volitvah šest poslanskih mandatov, stranka pa ni kriva, da se je "zgodilo to, kar se je". Obenem poudarja, da je Simčiča ves čas branil pred javnostjo in "utrpel tudi nekaj osebne škode".

Erjavec je sicer pričakoval, da se bo Simčič bolj "temeljito ubranil pred očitki" in v doglednem času primerno argumentiral, da je njegovo srednješolsko spričevalo verodostojno. "Glede na to, da se to ni zgodilo, mu jaz ne morem verjeti le na besedo," je bil včeraj jasen prvak DeSUS. Simčič je bil po pogovoru redkobeseden in je dejal le, da bo svojo odločitev verjetno sporočil jutri.

Le dve možnosti

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je sicer že minuli teden pojasnil, da Simčič sam ve, da ima le dve možnosti: ali junija odstopi s funkcije poslanca ali pa zapusti poslansko skupino in ostane samostojni poslanec. Tako bi se pridružil poslancu Ivanu Vogrinu, ki je v začetku aprila zapustil poslansko skupino Liste Virant.

Komentarjev 5
  • babi 18:21 17.april 2012.

    Odstranili so Vogrina, sedaj Simčiča, najbolj pa je sporen Meršol, njega pa je stranka zaščitila, prav zato predsednik Turk. Pa je Meršolovo poslansko mesto najbolj kontaminirano.....

  • Dejan Kodrič 12:42 17.april 2012.

    Takih ven iz politike doživljensko! Naj s ena zavod prijavi in naj gre delat fizična dela kot delavec brez pklica mater mu! Se prav vidi, da je en mamin sinko in babjek po faci. Kako ga ni sram se kazat ...prikaži več v javnosti, ko je trdil to kar so mu dokazovali in dokazali!

  • erikkk 11:09 17.april 2012.

    Takoj ven z njim, pa vse plače vrnat pa mu postit le toliko denarja kot mu po izobrazbi pripadajo ...Sedaj ga boste pa še do Junija po rokcah nosil pa mu poslanske plače deval kljub temu da je celi sloveniji lagal.