Slovenija
23 ogledov

DeSUS: Tožilstvo naj pojasni zakaj je spričevalo ponarejeno

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Vrhovno državno tožilstvo je danes prejelo vlogo DeSUS-a, ki je tožilstvo zaprosil za "pojasnitev zadeve člana stranke Ivana Simčiča, poslanca Državnega zbora RS, v zvezi z domnevno storitvijo kaznivega dejanja ponareditve spričevala srednje šole".

Generalni državni tožilec Zvonko Fišer bo prošnjo stranke DeSUS, naj jim tožilstvo pojasni, zakaj menijo, da je srednješolsko spričevalo njihovega poslanca Ivana Simčiča ponarejeno, v okviru svojih zakonsko določenih pristojnosti proučil. Kot so še sporočili z urada generalnega državnega tožilca, bo stranko nato obvestil o morebitnih ugotovitvah, so sporočili z urada generalnega državnega tožilca.

Kot je znano, je okrožno državno tožilstvo potrdilo, da so že leta 2007 ugotovili, da je spričevalo ponarejeno, a so v predkazenskem postopku ugotovili, da naj bi primer zastaral. Da je Simčič uporabljal neverodostojno spričevalo srednje šole, je prejšnji teden ugotovila tudi protikorupcijska komisija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.