Slovenija
22 ogledov

DeSUS v nizkem startu

Karl Erjavec Boštjan Tacol
DeSUS je že pripravljen na volitve. Erjavec za spore v nekdanji koaliciji okrivil Golobiča.

"Mi ciljamo na to, da bomo zmagali, in za nas je zmaga, če bomo tretji. Če bomo boljši – bo pa še bolje," je danes po svetu DeSUS-a dejal predsednik stranke Karl Erjavec.

Vse pripravljeno

Na svetu so potrdili svoj volilni program, podrobnosti bodo predstavili konec oktobra. Kot je dejal Erjavec, DeSUS ni več le stranka, ki ščiti interese upokojencev, pač pa daje tudi odgovore na vprašanja o zagonu gospodarstva, kaj narediti s proračunom in državnim premoženjem, kako zasnovati pokojninsko in zdravstveno reformo.

Stranka ima tudi že kandidate, s katerimi bodo nastopili v vseh volilnih okrajih. Na volitvah nameravajo nastopiti samostojno. Zanikal je, da bi se za sodelovanje dogovarjali z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, potrdil pa je, da potekajo dogovori z zunajparlamentarnimi strankami, ki so pokazale zanimanje.

Generator sporov Golobič

Na vprašanje, ali bi bil pripravljen iti v koalicijo s stranko SDS, če ta na volitvah zmaga, Erjavec odgovarja, da je o tem prezgodaj govoriti. To bo po njegovih besedah zelo odvisno od tega, ali bo tisti, ki si želi z njimi sodelovati, pripravljen sprejeti, kar ima DeSUS zapisano v programu.

Ponovil je, da v nekdanji koaliciji niso bili enakovreden partner. Ta koalicija se je po njegovih besedah ves čas ukvarjala sama s seboj, eden glavnih generatorjev vseh sporov znotraj koalicijskega trojčka pa je bil predsednik Zaresa Gregor Golobič.




Komentarjev 1
  • privat 15:56 03.oktober 2011.

    vi pa raje v penzijo...