Slovenija
63 ogledov

Detomor: obveščeni iz bolnišnice

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
29-letnica, osumljena detomora, je včeraj zaradi krvavitve prišla v šempetrsko bolnišnico. Tam so ugotovili, da ni več noseča, saj naj bi že predvčerajšnjim rodila doma.

"Včeraj je k nam na pregled prišla ženska, ki je krvavela in za katero smo
vedeli, da je bila še pred kratkim noseča. Ob pregledu je bilo ugotovljeno, da nosečnosti ni več,"
je za zurnal24.si povedala namestnica predstojnika Neda Bizjak, specialistka ginekologije in porodništva iz ginekološko-porodniške službe v šempetrski bolnišnici.

Kot so poročali na Pop TV, naj bi 29-letnica že predvčerajšnjim rodila doma, ker pa se včeraj ni zglasila v bolnišnici, je zdravnica obvestila policijo. Novogoričanko so že odpeljali na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico v Idrijo, obstaja pa možnost, da je rodila že mrtvega otroka.

Takoj po obvestilu začeli preiskavo
Včeraj okrog 11. ure dopoldne so bili policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Nova Gorica s strani zdravnice iz Splošne bolnišnice v Šempetru pri Gorici obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja detomora, storjenega na območju Nove Gorice, so sporočili s PU Nova Gorica.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica in policisti so takoj začeli izvajati preglede določenih območij, zbirati obvestila, opravljati oglede krajev ter na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili nekatera nujna preiskovalna dejanja.

Pozno popoldne ob 17.45 so tako pri pregledu zabojnikov na Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici v črni polivinilni vrečki našli truplo novorojenčka, za katerega je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici nato odredil sodno obdukcijo. V zvezi z omenjeno zadevo je bilo obveščeno tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Sloveniji od 2001 do 2010 obravnavani 4 detomori

Število KD Leto
Policijska uprava 2001 2004 2007 2010 Skupna vsota
PU Ljubljana 1 1
PU Maribor 1 1 2
PU Slovenj Gradec 1 1
Skupna vsota 1 1 1 1 4

Število obravnavanih kaznivih dejanj po 119. (Detomor) členu KZ RS v obdobju 2001–2010, po policijskih upravah. Vir: Generalna policijska uprava

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.