Slovenija
55 ogledov

Devet Türkovih življenj

Razrešitve Vitoslava Türka vedno končajo na sodišču. Žurnal24 main
Sodišče je razveljavilo razrešitev Vitoslava Türka, zato ga je vlada včeraj ponovno razrešila.

Aprila razrešeni Vitoslav Türk bi lahko v četrtek že četrtič prevzel vodenje Elesa. Upravno sodišče je namreč razveljavilo vladno uredbo o njegovi razrešitvi in zadevo poslalo v ponovno odločanje.

 
 

Izostanek obrazložitve odločbe je kršitev pravil, zato je sodišče tožbi ugodilo in odločbo o razrešitvi odpravilo.

Upravno sodišče RS

 
Pomankljivosti
Kot pravi prvi nadzornik Elesa Janez Ribič, so bile v obrazložitvi razrešitve ministrstva za gospodarstvo določene pomanjkljivosti, ki bodo odpravljene. "Ne gre za vsebinske zadeve, zato odločitev sodišča ničesar ne spremeni. Vlada stoji za svojim sklepom," pravi Ribič.

Türk je bil drugačnega mnenja: "Odločitev sodišča je pravnomočna in v njej ni poziva k dopolnitvi dokumentacije ali odpravi pomanjkljivosti. Vladna odločba je s tem odpravljena in jutri bom prevzel posle."

Türkov odvetnik Boštjan Repnik pravi, da je sodišče odpravilo odločbo, zato se vzpostavlja prvotno stanje. "To pomeni, da je Vitoslav Türk vsaj do drugačne odločitve vlade direktor Elesa."

Vlada preprečila vrnitev
Ker pritožba na sodbo upravnega sodišča ni možna, je vlada včeraj na dopisni seji Türka ponovno razrešila. Praktično je bil torej direktor Elesa le en dan.

Vitoslav Türk je prvič sedel na vroči stolček leta 2000. Vlada ga je prvič razrešila zaradi afere Enron. Državo je tožil zaradi domnevne nezakonite razrešitve in se vrnil na stolček. Vlada ga je znova razrešila novembra 2002.

Vodenje Elesa je spet prevzel leta 2005, v času Janševe vlade. S tega mesta pa je bil aprila razrešen zaradi domnevnih škodljivih poslov za Eles, ki naj bi bili tudi predmet kazenske preiskave.  
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.