Slovenija
40 ogledov

Devetošolci s spričevali v rokah

Devetošolci OŠ Martina Konšaka so bili ob prejemu spričeval vidno zadovoljni. (F Žurnal24 main
Konec šole. Letos v mariborskih osnovnih šolah 271 odličnjakov.

Devetošolci so včeraj na svojih šolah iz rok ravnateljev in ravnateljic dobili zaključna spričevala. "Tistim, ki ste mnenja, da ste osnovno šolo naredili z levo roko, polagam na srce, da v srednji šoli zagrabite z obema rokama," jim je ob svetoval Damir Orehovec, ravnatelj Osnovne šole (OŠ) Martina Konšaka, ki je letos imela 34 devetošolcev, od tega 14 odličnjakov.

Enega odličnjaka manj so imeli na OŠ Draga Kobala Maribor; ravnateljica Branka Rudolf jih je nagradila s knjigami in izrazila zadovoljstvo, da so prav vsi izdelali razred. Prva generacija devetošolcev je končala tudi na OŠ bratov Polančičev Maribor, kjer so med 52 učenci našteli 28 odličnjakov.

Čestital jim bo tudi župan
Odličnjakom bo prihodnji torek čestital tudi mariborski župan Franc Kangler. "Za darilo bodo dobili priznanje občine in popotni list za Festival Lent," je povedala Tatjana Štelcer z Mestne občine Maribor.

Mladi so dejali, da bodo počitnice izkoristili za oddih na morju, druženje s prijatelji, igranje košarke in nogometa ter branje knjig.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.