Slovenija
22 ogledov

Dež, burja, nad 1200 metrov sneg

Na Primorskem bo danes in tudi v začetku novega tedna pihala burja – danes prece Žurnal24 main
Kaj nas čaka danes in v prihodnjih dneh? Prevladovalo bo spremenljivo vreme, ponekod bo deževalo in nad 1200 metrov snežilo. Na Primorskem bo pihala močna burja.

Burja na Primorskem bo od danes popoldne do jutri zjutraj po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje na izpostavljenih mestih dosegala hitrost do okoli sto kilometrov na uro.

Danes bo oblačno, dopoldne bo od severozahoda začelo deževati. Medtem ko bo po večini države pihal severni do severovzhodni veter, se bo na Primorskem popoldne okrepila burja. Popoldne bodo temperature od 6 do 11, ob morju okoli 13 stopinj Celzija.

Resen dež se začne v nedeljo sredi dneva in potem pada tja do ponedeljka zjutraj. Potencialno obstaja tudi možnost toče.
Meteorolog Brane Gregorčič

Nad 1200 metrov sneg
Ponekod bo danes celo snežilo. Popoldne in v noči na ponedeljek bo meja sneženja namreč na okoli 1200 metrov nadmorske višine, v Gornjesavski dolini lahko tudi nižje.

Jutri le okoli 10 stopinj Celzija
V ponedeljek bo sprva oblačno, že v jutranjih urah naj bi padavine povsod ponehale. Čez dan bo spremenljivo oblačno, v torek in sredo pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Dnevne temperature se bodo precej spustile, po večjem delu države tudi za 10 do 15 stopinj Celzija. Jutri bo denimo le okoli 10 stopinj nad ničlo.

Za konec še opozorilo: z vremenom povezane težave bodo v teh dneh pogostejše. Okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Več na spletni strani VREME.NET.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.